Campingvogne for millionærer og kreative nye campister

Dobbeltdækkeren Kabe Imperial Tower 880 var den største campingvogn på messen. Produktfoto

Campingvogne for millionærer og kreative nye campister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På messen Ferie For Alle i Herning fyldte campingvogne og tilbehør godt. Her var der noget for enhver pengepung, fra en campingvogn i to etager med soldæk fra Kabe til de mindste rejsevogne. Men der var også udstillet en ældre Hobby Prestige, som var sat i stand og havde fået et moderne look.

De nyeste campingvogne blev vist frem på den årlige feriemesse i Herning, og som altid er hvid den dominerende farve på vognene. Derfor fangede en grå campingvogn også mange af de besøgendes opmærksomhed. Den var ikke ny. Vognen af mærket Hobby havde 26 år på vangerne, og på skiltet kunne man læse, at den var sat i stand af et par fra Vejle, der havde brugt 20.000 kroner på materialer til istandsættelsen.

Sofie Maria Dalby og hendes kæreste Morten Mathiasen har sønnen Elliot på fem år, og parret går ikke af vejen for en rask lille istandsættelse.

- Min mand er tømrer, og vi var blevet færdige med at sætte vores hus fra 1932 i stand, så vi var på udkig efter et nyt projekt. Derfor købte i første omgang en Hobby Seestern fra 1977 for 3000 kroner. Det viste sig så, at bunden var rådden og måtte skiftes, men vi fik den sat i stand og solgte den, fortalte hun.

For nu havde familien fået smag for campinglivet, og de ville godt have en nyere brugt vogn. Det blev til en Hobby Prestige fra 1992.

- Her var vi ekstra omhyggelige med at kigge efter fugtskader, og vi fandt den her vogn, der var ramponeret, men uden fugt, sagde hun.

Det er Sofie Maria Dalby, der står for at designe indretninger, og Morten Mathiassen tager efterfølgende fat i saven og laver den flotte finish.

- Det er vigtig at have fokus på vægten af de materialer, man bruger til renoveringen og så at få campingvognen eftervejet. Den her er godkendt til, at vi kan køre på ferie med den, sagde hun.

Sofie Maria Dalby og Morten Mathiassen viste deres renoverede Hobby Prestige fra 1992 frem på messen Ferie For Alle i Herning. Privatfoto
Sofie Maria Dalby og Morten Mathiassen viste deres renoverede Hobby Prestige fra 1992 frem på messen Ferie For Alle i Herning. Privatfoto

Malertip

Der er brugt foamlux-plader lavet af skum til belysning i loftet og tynde MDF-plader til opbygning.

- Gulvet er et 100 procent plastic-klikgulv, der kan klare temperaturskift uden at bule op. Det kan være vanskeligt at male på glatte overflader, men en maler anbefalede os Caparol hæfteprimer, og derefter to gange hvid vægmaling glans 50. Det har givet et flot resultat, fortalte Sofie Maria Dalby, og de besøgende, der kiggede indenfor, var da også klar med rosende ord til den lyse og minimalistiske indretning.

Gasinstallationen i den gamle campingvogn er blevet gået efter og bragt op til nutidens standarder, men spaghettien og den tilhørende kødsovs bliver lavet på to keramiske kogeplader, som parret fandt i Ikea.

- Vi er ikke så meget for åben ild inde i vognen, så det var en god løsning, understregede hun.

Parret har delt sine erfaringer med at forvandle brugte campingvogne til moderne rullende feriehjem på Facebook i gruppen Campingvogne - Det Nye Liv, og her kan Sofie Maria Dalby se, at flere har kastet sig over lignende projekter.

- Det er jo en forholdsvis billig måde at få afprøvet, om campinglivet er noget. Det er det blevet for os, og vi har mødt venlige og hjælpsomme campister, der har givet en hånd med, hvis forteltet drillede, og vores søn elsker det, sagde hun.

- Man kan jo lave et fint lille hjem til at holde ferie i for relativt små penge. Men næste gang skal vi have en ny vogn, fastslog hun. Siden renoveringen har hun fået arbejde hos en forhandler af netop Hobby-campingvogne.

En dyr mastodont

I en anden hal trak en mastodont af en campingvogn lange køer for et kig indeni og oppe på soldækket. Det var den tre ton tunge jubilæumscampingvogn, Imperial Tower 880 fra Kabe. Som navnet indikerer er der tale om en høj, 4,4 meter, dobbeltdækker, hvor campister med 1,2 millioner kroner på lommen er sikret en god udsigt.

Campingvognen kan dog ikke indregistres i Danmark, fordi den er for høj til at kunne klare reglerne for vores vejbroer, men i Sverige og Norge kan det godt lade sig gøre, oplyste Thorkild Rasmussen fra Intercamp, der sælger Kabe.

Den store campingvogn er lavet i forbindelse med producentens 60-årsjubilæum, og det er tredje gang, Kabe præsenterer dobbeltdækkere. Den første blev lavet i 1970'erne, og Kabe Royal Tower kom til Kabes 50-årsjubilæum.

Campingvogne for millionærer og kreative nye campister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce