Elektrisk Kia får lang rækkevidde

Den nye elektriske Kia Niro EV får et mere strømlinet design end de andre Niro-modeller. Foto: Kia

Elektrisk Kia får lang rækkevidde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye Kia Niro EV, som kommer til næste år, har en rækkevidde på mere end 450 kilometer på en opladning.

Strømmen af nye elbiler fortsætter. Således har Kia netop afsløret den nye elektriske Niro EV, som kommer i forlængelse af de Niro hybrid- og plug-in-hybridmodeller, der sælges herhjemme. Den nye model kommer i to batteri-varianter, som klarer henholdsvis 300 kilometer og mere end 450 kilometer efter den nye og mere retvisende WLTP-norm.

Den nye elektriske model er præsenteret på udstillingen International Electric Vehicle Expo, som foregår på hjemmebanen i byen Jeju, Korea, og bliver vist for det europæiske publikum på efterårets internationale motorshow i Paris.

Hightech-profil

Modellen, som er designet på Kia designcentre i Californien og koreanske Namyang, lægger sig op ad ophavet, men har langt flere lukkede flader. Den byder på en anden kølergrill med et futuristisk luftindtag og pileformede LED-kørelys. Den nye Niro EV bygger videre på den konceptbil, der blev vist på den store CES-elektronikmesse i Las Vegas i januar.

Ifølge fabrikken bliver det såkaldte Clean & Hightech-designkoncept understreget af den slanke karakter og de koniske bagruder på bilens slanke profil, samtidig med at det giver større plads til Niro EV's muskuløse skærme. På dansk altså en bil, som skal udstråle mere hightech end de andre Niroer på vejene. Ifølge udenlandsk motorpresse bliver kabinen også hightech med blandt andet skærmbetjente menuer, digital instrumentering og mulighed for at personificere indretningen.

Kia Niro følger i hjulsporerene på koncernfætteren Hyundai Kona Electric med stort set samme rækkevidde. Kia har ikke meldt noget ud om opladningstiderne, men Hyundai Kona kan lades 80 procent på en halv times tid med en hurtiglader på 100 kW. Ladetiden med almindelig strøm fra stikkontakten er 6-10 timer, alt efter model.

Niro EV kommer til salg i Korea i anden halvdel af 2018 og introduceres i Europa i løbet af 2019. Hyundai Kona Electric er på banen i starten af 2019.

Elektrisk Kia får lang rækkevidde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce