Vanvittig hyperbil har 5000 hk

Den ekstreme Devel Sixteen har en 16-cylindret motor på 12,3 liter og koster en halv snes mio. kr. uden danske afgifter. Foto: Devel Motors

Vanvittig hyperbil har 5000 hk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Devel Sixteen, der kan beskues på Dubai Motorshow, byder på hele 5000 hk og en topfart på 500 km/t.

Der er stadig masser af oliedollar og hk i omløb. Det viser Dubai Motorshow, hvor bilfirmaet Devel Motors viser den endelige produktionsklare udgave af den nærmest overjordisk ekstreme Sixteen, der med sine op til 5000 hk får en Bugatti Chiron til at ligne en forsagt skoledreng med sine 1500 af slagsen.

Når det 16-cylindrede værk på 12,3 liter spiller optimalt, kan det endda bringe sportsvognen op på en topfart, der hedder næsten 500 km/t. mod officielt 420 km/t. i Chiron.

Devel Automotive har allieret sig med den italienske superbilsproducent Manifattura Automobili Torino samt Steve Morris Engines, der er eksperter i tvangsfodring af luft på motoren, der yder 3000 hk til almindelig brug, men altså også kan peake på 5000 hk. Det kan dog også gøres lidt mindre voldsomt i versioner med V8-motor på enten 2000 hk eller 3000 hk.

Tvivlsomme iagttagere

Fabrikken viste de første prototyper på motorshowet for to år siden. Og nu står de endelige biler så her. Ingen har dog set bilerne vise deres præstationer, og iagttagere tvivler på projektet, indtil de er set i aktion. Blandt andet findes der ifølge kilderne ingen dæk, som kan holde til både kræfterne og hastigheden.

På den anden side har Devel meldt priser ud fra 9,6 mio. til 11,2 mio. kr. uden danske afgifter og leveringstider på 18 måneder. Samtidig lover firmaet, at anvendeligheden er stor. Således vil bilen være "luksuriøs, civiliseret og til brug for dagligdags kørsel."

Devel Motors, som har rødder i Mellemøsten, opstod nærmest ud af ingenting for et par år siden. Siden har firmaet også vist den vilde suv, Sixty.

Vanvittig hyperbil har 5000 hk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce