(Borg-) Mester Jacob, sover du, hører du ej (skole-)klokken?


(Borg-) Mester Jacob, sover du, hører du ej (skole-)klokken?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans-Henrik Christensen, Lærer, Langkær Gymnasium
Flemming Krogh
Blog. 

På kvindernes internationale kampdag blev den lokale bykonge, Jacob Bundsgaard, valgt til formand for Kommunernes Landsforening. Midt i en tilsyneladende uendelig forhandlingsmaraton, hvor de offentlige arbejdsgivere skulle komme overens med lønmodtagerne. Og blot ti dage senere var den nyvalgte KL-boss ude med de første paroler. Lærernes arbejdstid var ikke værd at ryge i konflikt for. Det måtte kunne løses.

Den bemærkning blev du klandret for - med rette. Det drejer sig jo ikke bare om lærernes arbejdstid, men om principper, politik og frie forhandlinger. Det er vel forståeligt, at vi lønmodtagere er blevet umanerligt trætte af politikere, uniformeret i dyre habitter og stramme silkeslips, totalt transformerede om til pampere med alt, der hører til af høje lønninger, diæter, meningsløse aftrædelser og pensioner i en grad, der kan få en almindelig danske profitjagende virksomhedsleder til at ligne en asket.

"Det er et stærkt hold, vores medlemmer har valgt til KL's bestyrelse, og jeg glæder mig til at stå i spidsen sammen med Martin (Damm, Kalundborg kommune, fra Venstre). Vi vil i den kommende periode fortsætte med at have stort fokus på en stærkere og tættere inddragelse af vores medlemmer. KL's adelsmærke er at få bragt virkeligheden ind på Christiansborg - i de politiske debatter og i forhandlingslokalerne. For det er kendskabet til virkeligheden - til borgernes og virksomhedernes udfordringer og behov og til de benspænd og forhindringer, kommunalbestyrelser oplever, der kan give os adgang til at præge udviklingen af velfærdssamfundet," siger KL's nye formand Jacob Bundsgaard.

Jo, det er da en vældig sympatisk svada, socialdemokratisk helt ind i kernen. At du så kom til at sige, at de offentligt ansatte jo måtte forstå, at for "grådige" lønkrav ville koste ansatte i sektoren, var jo en noget bizar logik.

Nej, det er den vedvarende besparelsesspiral, der kun kører velfærden længere og længere ned, hvor den reelt ikke sparer noget, men koster stressede ansatte og borgere, der bliver efterladt synkefærdige, selv om de gennem mange år skulle have sparet op til ordentlig og anstændig behandling.

Hvis du, borgmester Bundsgaard, har nær familie, der skal på plejehjem, hospital eller andre institutioner, mødes du ikke af benspænd. Hvem skulle komme med dem?

Når nogle hospitalsafdelinger gjorde opmærksom på, at et nødberedskab under den truende konflikt ville betyde flere ansatte, er det jo desværre symptomatisk for en presset, offentlig sektor.

Jeg er meget tilfreds med, at KL i dag er lykkedes med at indgå et overenskomstforlig for alle de kommunalt ansatte. Det er afgørende, at vi dermed får skabt de rigtige rammer for at levere den bedst mulige service til borgerne. Og jeg er særligt tilfreds med, at forliget også omfatter lærernes arbejdstid, så kommunerne får ro til at udvikle folkeskolen i samspil med skolelederne og de ansatte."

Sådan siger KL-formand Jacob Bundsgaard som reaktion på, at KL i dag har indgået et forlig med Forhandlingsfællesskabet om en ny tre-årig overenskomst for over en halv million kommunalt ansatte.

Men der er ingen aftale om folkeskolernes arbejdstid endnu. Løkkes kabinet praler af "økonomisk råderum", men nedskæringsvanviddet fortsætter.

Nu er det borgmester Bundsgaard, som skal vælge, om han vil lege KL-arbejdsgiver eller vedkende sig sit politiske ståsted og ansvar for vores fælles velfærd.

Det drejer sig jo ikke bare om lærernes arbejdstid, men om principper, politik og frie forhandlinger
Hans-Henrik Christensen, Lærer, Langkær Gymnasium

(Borg-) Mester Jacob, sover du, hører du ej (skole-)klokken?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce