Flere bliver krænket i 2019


Flere bliver krænket i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


RENÉ SKAU BJÖRNSSON, DIREKTØR, FORMAND BØRNESAGENS FÆLLESRÅD
Kim Haugaard/Scanpix Denmark
Blog. 

For nylig hørte jeg en sociolog i fjernsynet fortælle, at 2019, efter hendes opfattelse, ville byde på en modreaktion på hele den krænkelseskultur, der de seneste år har udviklet sig op i et helt hysterisk niveau.

Jeg tog mig selv i at smile et forhåbningens smil, for åhh, hvor vil det dog blive et godt år, hvis der bliver sat en stopper for al den korrekte råben, som vi alle lægger ører til i denne tid.

Religiøse, uanset religion, har alle dage været rigtig gode til at føle sig krænket. Race har også alle dage været et emne, der kan få de mest sensitive ud af busken, lige som seksuelle præferencer er blevet et anliggende, som vi alle skal hylde og omfavne for at være gode og politisk korrekte borgere.

Jeg mener, at det er vigtigt at have fokus på den enkeltes ret til at være, som den enkelte nu engang er. Er man religiøs, så skal man have ret til det. Uanset hvilken race man tilhører, så er man et ligeværdigt menneske med alle andre. Og er man homoseksuel eller har seksuelle præferencer, der afviger fra flertallet, ja så er det da ens eget anliggende, som ikke skal medføre færre rettigheder eller muligheder i samfundet.

Jeg håber, at 2019 bringer os tilbage til et niveau, hvor vi kan tale med hinanden, og kan have forskellige holdninger, uden at det nødvendigvis er et udtryk for en krænkelse.

Jeg anerkender, at der er kræfter overalt i denne verden, også i Danmark, der gør, hvad de kan, for at krænke rettighederne og mulighederne for de medborgere, der afviger fra det, der opfattes som normalen. Derfor er det vigtigt, at vi alle kæmper for lige rettigheder for alle.

Men særligt de seneste år, er råbekoret af selvbestaltede politisk korrekte typer blevet så stort, at jeg nu er ved at blive helt døv.

Fra at være en kamp for lige rettigheder for alle, er vi landet i et vacuum af ekstremistiske holdninger, der på alle måder bliver forsøgt presset ned over hovederne på hvem som helst.

Tag eksempelvis veganere. Man kan ikke møde sådan en, uden at man med sikkerhed får fortalt, at vedkommende ikke spiser kød. Men i stedet for bare at holde sig fra kødet, så skal jeg samtidig have ørerne tudet fulde af, hvor skidt et menneske jeg er, fordi jeg spiser kød.

For nylig hørte jeg i et radioprogram et dilemma, hvor en mand, ifølge eget udsagn, levede meget klimabevidst. Han rejste ikke med fly og købte primært genbrug. Respekt for det. Men i stedet for bare at leve sådan, så skulle hans livsstil partout presses ned om ørerne på hans far, der havde fødselsdag. Faren ønskede sig en sweater, som sønnen ikke mente, at faren havde brug for. Og sådan en forbrugskultur var sønnike imod og ville derfor kun give sin far en hjemmelavet festsang i gave. Nu bestemmer man jo selv, hvilken gave, man vil give, men det er i min optik ekstremisme, når man ikke kan leve sit liv, uden at føle sig krænket af, eller bedre end, alle dem, der ikke lever på samme måde.

Vi er nået til en situation, hvor det at være normal, er blevet unormalt og en krænkelse mod alle andre. I ethvert samfund er der nogle normer og traditioner. Dem må man gerne afvige fra, men det kan jo have nogle konsekvenser. Det er ikke ensbetydende med, at man er blevet krænket.

Man kan bare ikke forvente, at alle andre jubler og følger trop, blot fordi man selv mener, at man har fundet de vise sten til det korrekte liv. For jeg er ikke nødvendigvis enig, men det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke respekterer dit valg.

Da det før jul kom frem, at en kvinde var blevet krænket over folkevisen "Den danske sang er en ung blond pige", fordi kvinden ikke selv er blond, var det som om, at mange fik nok. Måske var det den berømte dråbe, der gør, at sociologen fra TV får ret i sin spådom om en modreaktion på alle de krænkelser danskerne tilsyneladende føler i denne tid. Jeg håber i hvert fald, at 2019 bringer os tilbage til et niveau, hvor vi kan tale med hinanden, og kan have forskellige holdninger, uden at det nødvendigvis er et udtryk for en krænkelse.

Flere bliver krænket i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce