Opskriften på 2018: Spis, kæmp, elsk


Opskriften på 2018: Spis, kæmp, elsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Susanne Hoeck, journalist, udviklingschef, Club La Santa
Kim Haugaard
Blog. 

Denne klumme er en ægte samskabelse. Et ydmygt forsøg på at kreere en sund sammenkogt ret til fælles fornøjelse og fordøjelse oven på decembers overflod af syndigheder. Ingredienserne er leveret af mine venner på Facebook, der gavmildt har krydret retten med tanker, drømme og forventninger. Så find forklædet frem og lad dig inspirere af, hvad dagplejefaren, advokaten, skolelæreren, baskettræneren, maskinmesteren, journalisten og alle mine andre virtuelle venner i al deres forskellighed mener, at årets første klumme skal indeholde.

- Usikkerhed, eventyr og ro, lyder det første bud.

- Venskaber, næstekærlighed, livsglæde og fantasi, bliver der hurtigt føjet til.

- Noget unyttigt, er der en, som foreslår, helt i tråd med såvel Hendes Majestæt Dronningens nytårstale som essensen i det lille lommefilofiske værk "Gå glip", der i øjeblikket topper bestsellerlisterne.

- som eksempelvis hoppebolde, tilføjer en god veninde.

De sociale mediers hastighed er imponerende. Listen med råvarer bliver på ganske kort tid fyldt op med nytænkende ingredienser:

- Antropologiske overvejelser om genbrugspladser

- Anti-kødtrenden, som alle åbenbart skal hoppe på i 2018

- Bevidst langsommelighed (også på løbeture!) - det analoge og digitale liv i balance

- Udfordringen ved at tage pre-teenagere med til udlandet!

- Hvem definerer, hvad der er normalt, funderer en ungdomsveninde, og strømmen af ideologiske vitaminer, både de salte og søde, tager fart:

- Foretagsomhed - hvordan vi bliver handlekraftige, og hvor meget vi kan, hvis vi virkelig sætter os noget for i fællesskab.

- Vaner i stedet for mål. Vi sætter os hele tiden mål, men mange når dem ikke, og så opstår de negative følelser. Hvis vi i stedet forsøger at ændre vaner i vores liv, er der en større succesrate. Vi tror, at sætte sig mål er vejen frem, men kort tid efter, at målet er nået, opstår tomhed, filosoferer ex-advokaten.

- De øjeblikke, hvor vi ser tilbage og kan se, at de betød alverden for os, men da beslutningen eller valget skulle træffes, var det ikke let. Men vores indre visdom viser os vejen, når vi ikke selv forstår det med vores logiske hjerne, tilføjer coachen, som lader til at have ramt et fælles ønske om nye livs-krydderier:

- Livets skillevej - hvad sker der ved at gå til venstre, selv om normen siger "til højre", foreslår bankdirektøren.

- Skriv om at kaste sig ud i noget, man ikke ved noget om. Om at turde at sætte alt over styr for noget, man bare tror kan være sjovt. Fuck forsikringerne og pensionsopsparingen, opfordrer min modige latinamerikanske ven.

- Modet til at tage de svære beslutninger, supplerer hende, der står midt i i det.

- Ubeslutsomhed...?

Med ingredienserne følger ingen opskrift, og du skal selv afstemme mængden. Det vigtigste er, at du lader retten simre, så de enkelte råvarer og krydderier afgiver deres fuldes smag. Så kan du jo altid selv tilsætte lidt ekstra kulør.

Mit eget beskedne bidrag vil jeg drysse oven på tilsidst. Som en påskønnelse af, at jeg opdager, at der er mennesker omkring mig, som jeg ikke har haft tid til at være sammen med i det virkelige liv i alt for lang tid. Pludselig er de der, når jeg beder om hjælp fem minutter før deadline: Taknemmelighed.

Godt nytår.

Opskriften på 2018: Spis, kæmp, elsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce