På tværs af generationer


På tværs af generationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Christina Fruergaard, Motionskoordinator, Aarhus Kommune
flemming krogh
Blog. 

Mine forældre er flyttet et stenkast væk fra vores hus, og hvor er det dejligt at få dem så tæt på også rent fysisk. Det, at have andre mennesker i sit liv, nogen man kan læne sig op ad, er det vigtigste for, om vi har det godt. Vi har brug for hinanden. I en hverdag hvor vi alle har travlt, er det kun en fordel med flere hænder.

Jeg har fulgt med i historien om barnebarnet Isabella, der er flyttet sammen med sin bedstefar Moffe. Et bofællesskab på tværs af generationer. Tanken om flergenerationsfamilie ligger mig ikke så fjernt.

Jeg tror på, at vi kan lære rigtig meget af hinanden på tværs af generationer. Min far vil lære min søn alt om juletræsdyrkning, afstivning af topskud, så toppen ikke knækker, hvis en fugl sætter sig og holder pause. Til gengæld vil min 5-årige søn lære min far om de nye sange, man nu skal kende til.

På et tidspunkt om mange år vil det blive lidt sværere for min far at kravle op på loftet efter juletræskassen, og så vil jeg gerne være tæt på og let kunne komme forbi og løfte julekassen ned fra loftsrummet.

Men det er ikke alle, der er så heldige at have familien tæt på. Vi har og får alle på et tidspunkt behov for støtte til de små ting i hverdagen, der ellers hurtigt kan vokse en over hovedet. Denne opgave om at skabe velfærd skal vi alle være med til at løse.

På DR2 kan vi følge med i forsøget "180 dage på plejehjem", hvor 5 unge flytter ind på plejehjemmet Abildgården i 6 måneder og bor dør om dør med de ældre. De unge lærer en masse om livet, og de ældre liver op.

Dette fællesskab på tværs af alder er en rigtig god idé for alle involverede parter og helt sikkert også for vores samfund.

Derfor giver det også rigtig god mening, at vi her i Aarhus bygger Generationernes Hus, hvor både unge, familier, ældre og handicappede skal bo under samme tag - i et byggeri med 300 boliger. Vi ser en stigende ensomhed blandt unge og ældre, derfor giver dette tiltag så god mening.

Studenterhus Aarhus og Ældresagen er gået sammen om, at kombinere bevægelse i hverdagen med aktivt medborgerskab og skabe flere fællesskab på tværs af generationer.

Tanken er, at Sofie på 22 får større motivation til at løbe/gå en tur, hvis der er indlagt et pitstop hos Peter på 86 år, i form af en kop vand, hygge og samtidig ved fælles hjælp at få slået græsplænen.

Det giver Peter en god oplevelse, hjælp til at komme op af stolen og ud og slå græsplænen og føle sig som en del af en andens liv. Det handler om meningsfulde fællesskaber på tværs af generationer.

Jeg håber, at min mor engang vil lære min 5-årige datter at strikke og lave pileflet, noget jeg absolut ikke har kørekort til.

Jeg vil introducere mine forældre til Aarhus Streetfood og den hemmelige bar Gedulgt, så de kan opleve den side af Aarhus. Jeg tror på, at vi skal udfordre hinanden på tværs af generationer og gå på opdagelse hos hinanden. Vi har så meget at give hinanden på tværs af generationer.

Jeg tror på, at vi kan lære rigtig meget af hinanden på tværs af generationer
Christina Fruergaard, Motionskoordinator, Aarhus Kommune

På tværs af generationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce