Stadion-lobbyen skygger for multihallen. Øh, hvilken multihal?


Stadion-lobbyen skygger for multihallen. Øh, hvilken multihal?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans-Henrik Christensen, Cand.mag, løbeinstruktør, forfatter
Flemming Krogh
Blog. 

Midt i en kommunal hverdag med så mange andre problemer som let(glide)bane, Aarhus Ø tæt-høj eller grøn-høj, trafikale flaskehalse og en eskalerende rottekrig, ja, så kører stadion-lobbyen på med Aarhus' aller-allerstørste problem: Vi vil ha' et rigtigt fodboldstadion. Et uden løbebane. Et hvor vi kan ramme dommeren med vores plasticbæger i stedet for en eller anden tilfældig tilskuer. Et stadion hvor vi kan lugte Martin Svedmann, høre Casper Højer(e), vente forgæves på Duncan og rygklappe David N, når Goliath truer.

Et stadion som i Aalborg, Odense, Esbjerg, Herning, Østerbro og Hooliganstans-tempel i Brøndby. Kan det være så svært, altså lige bortset fra kommunekassen, som skal af- og udholde festen? Til gengæld for lidt kommunal velvilje, kan der vel blive plads til et par folkevalgte bagdele i VIP-logens bløde stole, hvor man i øvrigt er lige så langt fra græsbanen som alle de andre "rigtige" steder.

Nu er der gået tre år, siden stadionbølgen rullede for alvor i det århusianske. På en eller anden vis en fordel for "projektet", fordi den kommunale renovering for en kvart million nu har haft 17 år til at blive afskrevet.

Nu er der gået tre år, siden stadionbølgen rullede for alvor i det århusianske. På en eller anden vis en fordel for "projektet", fordi den kommunale renovering for en kvart million nu har haft 17 år til at blive afskrevet. Der er så blot lige det aber dabei, at det måske ikke lige er et nyt fodboldstadion, som Aarhus trænger til. Ganske vist er den indendørs arena en imponerende gymnastiksal med plads til 5.001 tilskuere, men faktum er bare, at de store arrangementer ræser ud ad Herningmotorvejen og ender i Boxen. Det er her, EM i varmt vand og VM på frossent vand trak tilskuere i titusindvis. Og her har Ed Sheeran, Rihanna og verdens bedste håndbold-personer spillet.

Der er så blot lige det aber dabei, at det måske ikke lige er et nyt fodboldstadion, som Aarhus trænger til. Ganske vist er den indendørs arena en imponerende gymnastiksal med plads til 5.001 tilskuere, men faktum er bare, at de store arrangementer ræser ud ad Herningmotorvejen og ender i Boxen. Det er her, EM i varmt vand og VM på frossent vand trak tilskuere i titusindvis. Og her har Ed Sheeran, Rihanna og verdens bedste håndbold-personer spillet.

Men i Aarhus står en hensygnende udendørs cykelbane og venter på at blive dækket over. Det skulle den være blevet for årtier siden. Der skal selvfølgelig være plads til banecykling. Siden det lokale koryfæ Niels Fredborg stillede stålrammen, er dansk banecykling stadig blandt verdens ypperste. Men der skal bygges en tidssvarende træbane, ligesom atletikanlæg, skøjtebane, svømmebassin, sceneopbygning, håndbold- og basketballbaner skal kunne etableres fleksibelt og multipelt.

Lad nu væddeløbsbanen ligge, men renover parkeringspladserne både her, ved Sydhavnen og stadion og indsæt shuttlebusser fra banegården, så villakvartererne i Stadion-kvarteret ikke dænges til med kreative parkeringer hver gang, der sker noget ekstraordinært.

Åh, ja! Fodboldstadion: I stedet for at ødelægge det nuværende kombi-stadion kunne man jo tænke ud af Boxen. Ved Vejlby-Risskov ligger de sørgelige rester af noget, der skulle have været, men aldrig blev. I den kommunale udflytning og rimelige fordelings navn ligger der her en fodboldbane, som uden at ødelægge noget kan rumme et fremragende, tidssvarende stadion med plads til 15.000 tilskuere (og VIP). Der er ikke langt fra Letbanen, samme halvdårlige parkeringsmuligheder, synergi med Vejlby-Risskov Hallen og endda flere fodboldklubber, som kunne have glæde af banen (Fremad og VSK)

Nu skal man ikke have boet mange år i Å/Aarhus for at lære, at investeringerne i kommunen ikke har det som en kompasnål, men flyder i en lind strøm mod syd. Et nyt stadion i Nordbyen ville pynte!

Stadion-lobbyen skygger for multihallen. Øh, hvilken multihal?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce