Skål og tillykke til de fem nominerede i kategorien Byens Bedste (Fredags-) Øl. Ugedagen er ikke afgørende, det er til gengæld stemningen og rammerne, hvori de gyldne dråber nydes.
Afstemningen er lukket
AARHUS: Bajer, pilsner, fadøl - kær øl har mange navne. Det samme gælder for de steder, hvor humlen flyder fra kolde haner og dugfyldte flasker af boblende fryd langes over disken. Værtshus, bodega, øl-café eller slet og ret øl-sted. Øl samler mennesker, og hvor mennesker er samlet, er der ofte øl på programmet.
Kategorien blev præsenteret således i den tekst, der ligger til grund for de mange indstillinger:
Blandt de mange nominerede er finalefeltet, der skal kæmpe om titlen som Byens Bedste (Fredags-) Øl 2017, følgende:
"Stemningen er uden sammenligning." "Fantastisk koncept med ti fadbamser og så bliver man ridder!" "Masser af dansk bodega-sing-a-long-musik”" Det er dansk bodega-stil i tidligere Sams Bar.
Dette sted for øl-feinschmeckere er også kommet til Aarhus efter for længst fastslået succes i København, men pyt… Nu er der 20 forskellige øl på hanerne, hvor før Jægerhytten primært serverede den suveræne Aarhus-specialitet: en Ceres og en Arnt-Bitter.
En uomgængelig klassiker. For alle aldre. Om vinteren med blus på pejsen. Som regel trangt med masser af mennesker, men god stemning. "Umuligt at gå derfra i dårligt humør," skrev en.
Det nye øl-sted direkte ud til kajkanten i fiskerihavnen. Rustikt, men flot. Masser af forskellige spændende øl på hanerne - og der er mulighed for smagsprøver, inden man køber. Hele dette hjørne af Aarhus er ved at blive byens nye in-sted.
En anden klassiker. Højt elsket af rygerne, men ikke kun. Den berømte kælder er lukket efter slagsmål om sikkerheden. Men stemningen er intakt - og det samme er udvalget af 100 forskellige øl, caribisk rom, højlands whisky og russisk champagne.