Byens Bedste Gourmetoplevelse 2017: Stem på din favorit her


Byens Bedste Gourmetoplevelse 2017: Stem på din favorit her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der findes god mad. Der er fin mad. Og så er der mad, som næsten ikke tåler sammenligning. Til den sidste kategori hører de nominerede, der kæmper om titlen som Byens Bedste Gourmetoplevelse 2017.

Afstemningen er lukket

AARHUS: Madkunsten er for alvor kommet til provinsen. Ja, den har været her et godt stykke tid, også længere end den prestigefyldte Michelinguide fandt vej hertil.

I Aarhus findes der restauranter, hvor håndværket er så godt og anretningerne så unikke, at det er svært ikke at betragte det som madkunst.

Det er altså på den øverste madhylde i Aarhus, at juryen har skulle udvælge fem nominerede.

En middag som en oplevelse i absolut særklasse. Aarhus har en stribe Michelin-restauranter og flere er tæt på. I denne kategori mødes alle de store gourmet-oplevelser - stjernerne og de måske kommende stjerner. Her er der ingen grænser, bænkebider-suppe, citronmyre-dessert, peruviansk dromedarbøf. Eller fransk cuisine på højeste niveau. Måltidet man bare drømmer om, og ingen snakker om prisen.
Præsentation af kategorien

De fem nominerede

Det er én af disse fem fantastiske restauranter, der den 16. november bliver kåret som Byens Bedste Gourmetoplevelse 2017:

  • DOMESTIC
  • SUBSTANS
  • AABYUDENGAARD
  • FREDERIKSHØJ
  • GASTROMÉ

DOMESTIC, Mejlgade 35B

Den overraskende vinder af den fjerde Michelin-stjerne til Aarhus. Gemt lidt af vejen i en baggård i Mejlgade, men altså for længst opdaget af alle gourmet-interesserede. Om sommeren lukker de ned og flytter køkkenet ud på en gård 30 km syd for Aarhus.

SUBSTANS, Frederiksgade 74

Fik for 3. år i træk Michelin-stjerne i foråret 2017. Modtager af det økologiske guldmærke. Råt og flot placeret i desværre alt for upåagtede Frederiksgade. Indehaverne flyttede fra to-stjernet restaurant i København til Aarhus - "og tak for det", siger juryen.

AABYUDENGAARD, Vestergade 51

Først gjorde de restauranten i Aarhus Golf Club til en oplevelse langt over den traditionelle golfmenu, bøf med spejlæg, faktisk til en af byens bedste. Så gik turen til midtbyen, hvor gamle Marco Polo blev til up-coming gourmet-restaurant, opkaldt efter indehaverne. Siden har de væltet sig i topanmeldelser. "Fortjent," mener juryen.

FREDERIKSHØJ, Oddervej 19

Nej, det hedder ikke Frederikshøj Kro, gourmet-templet på Oddervej. Drevet til tops af den dansk-libanesiske kok Wassim Hallal. Hans mad er i topklasse, og de fleste forventer, at Michelin-stjerne nr. 2 må være på vej. Hans allerstørste fortjeneste, set fra byens side, er formentligt, at han har revet Aarhus ud af den kulinariske provins-søvnighed.

GASTROMÉ, Rosensgade 28

"Oplevelsen er hver en krone værd," skrev en. Om betjeningen: "Dybt professionelle og samtidigt afslappede." Et landkøkken, kalder indehaverne selv stedet, der allerede i februar 2015 blev tildelt en Michelin-stjerne. Også de er i den grad lokale: De fleste krydderier og urter er dyrket i Vilhelmsborgskoven.


Byens Bedste Gourmetoplevelse 2017: Stem på din favorit her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce