En særlig hyldest ved Byens Bedste: Ærespris til kvinden i spidsen for kulturhovedstaden

Rebecca Matthes, administrerende direktør for Aarhus2017, fik overrakt sær- og æresprisen, der blev uddelt for første gang. Foto: Kim Haugaard

En særlig hyldest ved Byens Bedste: Ærespris til kvinden i spidsen for kulturhovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juryen bag Byens Bedste ville hylde en helt særlig indsats i år. Og hvad er mere oplagt end at hylde kvinden i spidsen for kulturhovedstaden, Rebecca Matthews. Torsdag aften modtog hun sær- og æresprisen.

AARHUS: - Jeg ser lidt anderledes ud, gør jeg ikke, spurgte Rebecca Matthews med et smil på scenen i Hermans torsdag aften, og pegede på sit hår, der er en smule kortere, end da hun åbnede kulturhovedstaden i januar.

Rebecca Matthews, der står i spidsen for kulturhovedstaden, fik torsdag aften overrakt en sær- og ærespris for sit arbejde som administrerende direktør for Aarhus 2017.

- Det her år har været et af de bedste i mit liv, kulturhovedstaden har været fantastisk, men personligt har det også været et hårdt år, sagde Rebecca Matthews efter hun havde modtaget prisen.

Første gang med sær- og ærespris

Prisen blev overrakt til award-showet Byens Bedste, og selvom det er 11. gang, Byens Bedste løber af stablen, er det første gang nogensinde, der er blevet uddelt en sær- og ærespris.

- Vi har besluttet at hylde en indsats, der er helt udenfor konkurrence. Vi vil hylde en enestående indsats for borgerne i Aarhus, for byens omdømme og for sammenhængskraften på tværs af Jylland, sagde Peter Kramer, formand for juryen, på scenen.

Og så spillede en video med årets højdepunkter i baggrunden: Åbningen af kulturhovedstaden, Røde Orm og Aarhus Stories.

Netop i år er det oplagt at hylde kvinden i spidsen for Aarhus 2017, der siden 2013 har arbejdet for at gøre både Aarhus og hele regionen til europæisk kulturhovedstad.

- Det er en meget stor ære, takkede Rebecca Matthews.

- Men vi kunne ikke have gjort det uden byens borgere. Og der er ikke nogen, der gør noget alene, sagde Rebecca Matthews og takkede århusianere og sine mange kollegaer, der har fået Aarhus 2017 på benene.

Ingen dans på roser

Selvom året har været fyldt med kulturelle oplevelser, har det hele ikke været en dans på roser for Rebecca Matthews.

I foråret fik hun diagnosticeret brystkræft, og hun var sygemeldt, mens hun gennemgik behandling i løbet af sommeren.

I august, blot et par uger efter sine sidste strålebehandlinger, vendte hun tilbage til Aarhus 2017-kontoret på Dokk1.

Torsdag aften, godt et halvt år efter kræftdiagnosen, fik hun overrakt sær- og æresprisen til Byens Bedste-arrangementet på Hermans for sit arbejde som administrerende direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

- Jeg har det meget bedre, og selvom jeg er færdig med behandling, kan følgerne stadig mærkes, sagde Rebecca Matthews.

Selvom Aarhus "kun" har været kulturhovedstad i 2017, så har Rebecca Matthews arbejdet på projektet siden 1. juni 2013. Og selvom kulturåret lakker mod enden, er Rebecca Matthews administrerende direktør frem til udgangen af 2018, hvor hun skal afrunde kulturhovedstadsåret og fortælle historien om, hvad Aarhus og regionen har skabt i løbet af 2017.

Det kan hun nu gøre med en sær- og ærespris i bagagen.

En særlig hyldest ved Byens Bedste: Ærespris til kvinden i spidsen for kulturhovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.