Byggeriet med Aarhus' dyreste lejligheder tager form

Boligbyggeriet AARhus er ved at tage form på Aarhus Ø. Pressefoto: MT Højgaard

Byggeriet med Aarhus' dyreste lejligheder tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er stadig lang vej til, at boligbyggeriet AARhus skal stå færdigt. Men i disse dage går man i gang med at rejse huset, der ligger yderst på Aarhus Ø.

De har gravet og støbt siden august 2016. Hele 1.136 pæle er hamret i undergrunden, og nu er man nået til at støbe fundamenter og vægge i kælderplan på det boligbyggeri, som er døbt AARhus.

BIG og Gehl Arkitekter har tegnet byggeriet, der kommer til at rumme 251 boliger. Og salget er allerede i gang.

Der er solgt lejligheder og badehuse for minimum 800 millioner kroner. Blandt andet er der solgt en lejlighed med byens foreløbigt største prisskilt på. 19 millioner kroner har ejeren af en lejlighed på 11. sal betalt. Men så får vedkommende også 323 kvadratmeter bolig og 85 kvadratmeter terrasse.

Men der er først indflytningsdato sidst i december 2018. Hvis alt forløber efter planen. Og meldingen fra MT Højgaard lyder, at det kører planmæssigt.

Efter nytår blev der sat to store tårnkraner op på byggepladsen, og i løbet af den kommende tid vil der dagligt komme omkring 15 lastbiler til pladsen med betonelementer.

- Vi er i gang med at montere de første betoneelementer i det kommende byggeri. De næste fem uger vil arbejdet foregå fra kælderetagen og op til stueetagen, men derefter vil man begynde at kunne se, at byggeriet bevæger sig opad. De næste 12 måneder vil elementerne blive monteret og til sidst vil byggeriet have 21 etager i den ene side og 15 etager i den anden, siger projektleder Poul Toftgaard.

AARhus
  • På havnefronten i Aarhus tager en ny bydel form. På den sydligste del af området, som kaldes bassin 7, opføres 251 unikke boliger.
  • Projektet hedder AARhus.
  • Det samlede boligareal bliver på 21.400 kvadratmeter i 15-21 etager, samt omkring 11.300 kvadratmeter parkeringsareal og depotrum. Desuden opføres aktivitetshuse på 1.200 kvadratmeter.
  • Bygherre: Kilden & Mortensen
  • Arkitekt: BIG og Gehl Arkitekter
  • Entrepriseform: Totalentreprise
  • Byggeperiode: 2016-2018
  • aarhusiaarhus.dk kan du læse mere om projektet og se hvilke lejligheder, der stadig er til salg.


1. Øhaverne. Det er her, der skal opføres et mindst 110 meter højt boligbyggeri. 2. Lighthouse. 3. Her skal Olav de Linde bygge boligprojektet Ship. 4. Isbjerget. 5. Pakhusene med en blanding af erhverv og boliger. 6. Z-huset. 7. Havnehusene og Kanalhusene. 8. Kollegier og ungdomsboliger. 9. Havneholmen. 10. AARhus - boligbyggeri ?tegnet af Bjarke Ingels og lige gået i gang.Foto: Axel Schütt

1. Øhaverne. Det er her, der skal opføres et mindst 110 meter højt boligbyggeri.
2. Lighthouse.
3. Her skal Olav de Linde bygge boligprojektet Ship.
4. Isbjerget.
5. Pakhusene med en blanding af erhverv og boliger.
6. Z-huset.
7. Havnehusene og Kanalhusene.
8. Kollegier og ungdomsboliger.
9. Havneholmen.
10. AARhus - boligbyggeri tegnet af Bjarke Ingels og lige gået i gang.

Byggeriet med Aarhus' dyreste lejligheder tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce