Et moderne erhvervsområde med 6.500 arbejdspladser, byliv og plads til socialt udsatte. Sådan lyder kommunens planer for fremtidens Sydhavnskvarter, hvis udviklingsplan blev behandlet i Magistraten mandag.
AARHUS: Sydhavnskvarteret skal gennem en kæmpe forvandling de kommende år. En proces, der allerede er i gang med etableringen af Aarhus' svar på New Yorks Skyline, Kulbroen, og byggeriet af Danske Banks nye hovedsæde ved foden af Jægergårdsgade.
Mandag behandlede Magistraten så den samlede udviklingsplan for området.
Og det er store visioner, man har for området, fortæller rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S).
- Sydhavnskvarteret har et meget spændende kulturmiljø og en helt særlig karakter, som vi gerne vil bevare og bygge videre på. Vi skal skabe et lidt råt område med en variation af store virksomheder og små iværksættere, rum for socialt udsatte og med byrum, siger Kristian Würtz.
Den overordnede plan er, at Sydhavnskvarteret skal forvandle sig fra et gammelt industrikvarter til moderne erhvervsområde med masser af byliv og op mod 6.500 arbejdspladser. Samtidigt vil man give plads til socialt udsatte.
Den nye udviklingsplan er en viderebearbejdning af planen for De Bynære Havnearealer fra 2003.
I den nye plan ligger en strategi, som skal sikre en levende bydel, så der udover erhverv også bliver et aktivt byliv i området. Det er derfor et ønske, at kunst og kulturproduktion skal tænkes ind, ligesom der skal nedsættes en bydelsforening, som har til hovedformål at lave aktiviteter, som sikrer bylivet.
Som tidligere skrevet behandlede Magistraten også forslaget om at give genbrugscenteret ReUse en ny permanent placering i den gamle staldbygning ved slagteriet i området. Det forventes også, at vinderen af de to finalebud til, hvordan Kulbroen endeligt kommer til at se ud, bliver fundet i starten af februar.
Udviklingsplanen for Sydhavnskvarteret bliver efter planen behandlet på byrådsmødet 13. december, hvorefter den skal i offentlig høring.
Aarhus Kommune vil i løbet af december fremlægge planen på et åbent borgermøde.
Der er opstået en fejl:
Beskeden er sendt.