Minister håber på delaftale om ghettoplan om få uger


Minister håber på delaftale om ghettoplan om få uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partier er snart enige om ghettoaftale om beskæftigelse, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) håber snart at lande en delaftale omkring beskæftigelsesområdet i regeringens ghettoplan.

Torsdag forhandlede han med partierne om sociale ydelser.

- Jeg håber, at vi er ret tæt på at kunne lave en aftale. I min verden er det i de næste 14 dage, at vi skal have en aftale for dét, der vedrører beskæftigelsesområdet, siger Troels Lund Poulsen.

Ghettoplanen forbyder folk på integrationsydelse at flytte ind i et boligområde, der optræder på regeringens ghettoliste. Folk på kontanthjælp får den lavere integrationsydelse, hvis de flytter i en ghetto.

- Hvordan sikrer vi, at vi får en bedre beboersammensætning i de hårdest belastede 16 ghettoområder? Regeringen har spillet ud med, at man ikke kan flytte ind som modtager af integrationsydelse, siger Troels Lund Poulsen.

- Vi lægger også op til, at man går ned i ydelse, hvis man flytter ind. Hvis man er på kontanthjælp eller uddannelseshjælp.

Han afviser, at regeringen har opgivet at beskære kontanthjælp og integrationsydelse.

- Hvad der sker i forhandlingslokalet, bliver i forhandlingslokalet, siger Troels Lund Poulsen.

Derimod siger Karsten Hønge:

- SF er glade for, at regeringen har taget alle strafforanstaltninger på ydelser af bordet. Det er klart et kæmpe fremskridt. Det var totalt håbløst at sætte folk ned i ydelser, hvis de boede i udsatte boligområder.

Spørgsmål: Men regeringens ghettoplan vil flytte folk på sociale ydelser væk fra ghettoer. Her bor for mange kriminelle, og for få har job?

- Målet er vi helt skarpe på: Vi skal have blandede boligområder i Danmark. Det nytter ikke, at man økonomisk, religiøst eller kulturelt samler sig i enklaver. Så bliver Danmark revet fra hinanden, mener Karsten Hønge.

Derfor støtter SF, at boligområder blandes. Men det skal ikke ske ved at straffe folk på pengepungen, siger han.

- Vi skal ikke sende flere folk, som er økonomisk belastede, ind i områder, som er økonomisk udfordrede. De skal anvises bolig i andre områder, siger Karsten Hønge.

Minister håber på delaftale om ghettoplan om få uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce