Regeringen vil have samme parkeringsregler i hele landet


Regeringen vil have samme parkeringsregler i hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Justitsministeren ønsker ens parkeringsregler over hele landet. Samtidig vil han fordoble bøden for at parkere på en handicapplads eller foran indkørslen til et hus.

Der er brug for mere gennemskuelige og ensartede parkeringsregler for hele Danmark, mener regeringen.

Justitsminister Morten Bødskov (S) fremsætter derfor onsdag et nyt lovforslag, som skal forenkle reglerne for landets bilejere.

»Jeg tror, at mange danskere fra tid til anden har oplevet, at det kan være vanskeligt at forstå og overholde parkeringsreglerne. Derfor er jeg glad for, at der med forslaget kan skabes større gennemskuelighed, når det kommer til parkering,« udtaler han i en skriftlig kommentar.

Med forslaget lægges der blandt andet op til bedre skiltning på private parkeringspladser og regler for, hvor mange p-bøder den samme overtrædelse kan udløse. Hvis lovforslaget bliver vedtaget, får kommunerne mulighed for at give op til tre bøder for samme overtrædelse - det skal blandt andet løse problemer med bilister, som parkerer ulovligt ved lufthavne eller banegårde for at spare parkeringsafgiften.

Samtidig vil Morten Bødskov gøre op med lokale parkeringsregler, så der bliver ens regler over hele landet. I dag risikerer man at få en parkeringsbøde for at parkere med to hjul på fortovet i en kommune, mens parkeringen kan være tilladt i nabokommunen. Og det skaber unødig forvirring, mener justitsministeren, som altså derfor vil skabe ens regler over hele landet.

Samtidig lægger han op til, at private parkeringspladser skal opfylde regler for skiltning, hvis de skal kunne udskrive p-afgifter.

Som en del af lovforslaget vil regeringen også straffe bilister, der parkerer ulovligt på handicappladser. Det skal, hvis lovforslaget vedtages, fremover koste 1.020 kroner mod 510 kroner i dag.

Det samme gælder for bilejere, der parkerer vognen foran indkørslen til en ejendom.

Regeringen vil have samme parkeringsregler i hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce