Det grå guld skal have et bedre arbejdsliv


Det grå guld skal have et bedre arbejdsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Troels Lund Poulsen, beskæftigelsesminister, og Harald Børsting, formand for tænketank for et langt og godt seniorarbejdsliv
Morten Pape/Ritzau Scanpix
Debat. 

Arbejdsliv: "Når jeg bliver gammel. Så vil jeg sidde på en bænk. Der hvor havet slår ind over molen."

Sådan lyder starten på et Gnags-hit fra 80'erne, som mange af os nok har sunget med på og drømt os væk i. Men faktisk vælger stadig flere danskere at lægge drømmen om den rolige pensionisttilværelse på hylden og blive lidt længere på arbejdsmarkedet. 52.000 flere personer over 60 år arbejder i dag end for fire år siden - og det er ikke så underligt. For seniorerne i Danmark er friskere end nogensinde. Vi lever længere og har et bedre helbred, når vi kommer op i årene.

Det betyder dog ikke, at vi kan løsne grebet og læne os tilbage i lænestolen. Tværtimod skal vi understøtte den positive udvikling og gøde jorden for, at endnu flere danskere kan få et godt og langt seniorarbejdsliv. Store årgange er lige nu på vej mod pensionsalderen, og i løbet af de næste 20 år vil aldersgruppen over 70 år vokse med ca. 50 procent. Det er derfor afgørende, at flere har lyst og mulighed for at blive et par år mere på arbejdsmarkedet, hvis vi i fremtiden skal bevare et stærkt og sundt velfærdssamfund. Det store spørgsmål er, hvad der skal til? Seniorer er som alle andre mennesker vidt forskellige.

Ofte er årstallet på dåbsattesten det eneste, de har tilfælles, og nye seniortiltag kan næppe leveres i en "one size" model. Regeringen og Dansk Folkeparti har derfor nedsat en ny tænketank, der skal undersøge de mange muligheder og sætte fokus på, hvordan vi alle i fællesskab - som politikere, virksomheder og medarbejdere - kan sikre, at endnu flere får et godt og langt seniorarbejdsliv.

Og der er rigeligt at tage fat på. For selvom udviklingen går den rigtige vej, er udfordringerne fortsat mange. Beskæftigelsesfrekvensen for de 60-64-årige ligger en del under den øvrige befolkning, og seniorerne har også sværere ved komme i arbejde igen, hvis de først er blevet ledige. Nogle oplever, at myter om seniorer er med til at dømme dem ude af arbejdsfællesskabet. Mens andre er nødt til at forlade arbejdsmarkedet før tid, fordi krop eller psyke siger stop.

Tænketanken er derfor kommet på en vigtig opgave. Der skal blandt andet indsamles viden om udfordringer, løsninger og best practice ude på virksomhederne. Hvordan kan vi løfte kvaliteten af seniorarbejdslivet, så flere vælger at blive længere på arbejdsmarkedet? Hvordan kan beskæftigelsesindsatsen styrkes? Og hvad kan vi gøre for at fastholde de danskere, der er slidt ned efter et hårdt arbejdsliv?

Et godt arbejdsmiljø forebygger nedslidning og er med til at sikre, at flest muligt er i stand til at blive på arbejdsmarkedet gennem hele den erhvervsaktive alder. Blandt andet derfor har regeringen også nedsat et ekspertudvalg, som skal komme med anbefalinger til en ny og forbedret indsats på området.

Vi skal også være med til at aflive myterne om, at seniorer har forældede kompetencer. Sandheden er, at seniorerne udgør en værdifuld arbejdskraft for virksomhederne, som oplever begyndende rekrutteringsudfordringer.

Vi skal sige endegyldigt farvel til alt snak om ældrebyrde - arbejdet starter nu.

Det grå guld skal have et bedre arbejdsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce