Læserbrev: Aarhus Kommune skal ikke finansiere AGF's nye stadion


Læserbrev: Aarhus Kommune skal ikke finansiere AGF's nye stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jan Ravn Christensen, gruppeformand for SF i Aarhus Byråd
Billede
Debat. 

En styregruppe med Venstres rådmand Bünyamin Simsek og Radikale Venstres rådmand Rabih Azad-Ahmad foreslog i starten af ugen, at et nyt stadion med plads til 15.000 tilskuere samt et nyt atletikanlæg skulle opføres og finansieres af tæt bebyggelse i området omkring væddeløbsbanen. Det drejer sig om et af de grønne åndehuller, der gør Aarhus til mere end stål, glas og beton. Derfor skal vi ikke erstatte det med endnu et tæt bebygget område.

Forslaget handler om at opføre boliger i hele området og lade indtjeningen fra disse finansiere AGF's nye stadion og atletikanlæg. I mine øjne er det dog et besynderligt tidspunkt at foreslå, at kommunens penge skal bruges på dette. Det er ikke mere end et par måneder siden, vi gennemgik en større sparerunde, hvor velfærden for en lang række af kommunens borgere blev forringet.

Forslaget er i pressen blevet lanceret som "næsten gratis for kommunen", men det er jo ikke korrekt. Hvis man vælger at sælge arealerne og tillade byggeri på området ved Væddeløbsbanen, var det langt bedre at bruge de mange hundrede millioner offentlige kroner på nye folkeskoler, slidte daginstitutioner, indsatser for at vende udviklingen med stadigt flere hjemløse eller på at styrke en utilstrækkelig, forurenende offentlig transport. Med de andre behov, vi har for at få løftet den fælles velfærd, skal kommunens midler ikke bruges til at opføre store prestigeprojekter for en privat virksomhed som AGF.

Hvis AGF har brug for et nyt stadion, må de først og fremmest selv stå for finansieringen. Kommunens økonomi bør i stedet bruges på at sikre borgerne en ordentlig velfærd. Det kan ikke passe, at fællesskabets penge skal prioriteres på at styrke eliteidrætten, når pengene i forvejen ikke rækker til kernevelfærden.

Det er uforsvarligt at igangsætte planer for et nyt stadion og atletikanlæg i Aarhus Kommune med så voldsom en udgift, som der er lagt op til for kommunen. AGF er velkomne til selv at komme med et forslag om finansiering, men det skal ikke ske på bekostning af Aarhus' grønne områder og borgernes velfærd.

Læserbrev: Aarhus Kommune skal ikke finansiere AGF's nye stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce