Læserbrev: Alle børn har ret til et godt børneliv uden fattigdom


Læserbrev: Alle børn har ret til et godt børneliv uden fattigdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anne Sophie Callesen (RV), folketingsmedlem valgt i Østjylland, børne- og familieordfører
Anne Sophie Callesen
Debat. 

Ingen børn skal leve under fattigdom i Danmark. Derfor er vi i Radikale Venstre glade for den nye aftale, som vi netop har indgået med regeringen, SF og EL, der giver et økonomisk løft til de børnefamilier, der har allermindst. Med aftalen får børnefamilier ramt af kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen nu et ekstra børnetilskud, som vil hjælpe omkring 27.900 børn i Danmark.

I Radikale Venstre vil vi dog allerhelst gå hele vejen og afskaffe kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen. Det vil vi, fordi ydelserne rammer helt skævt og går ud over børnene. Det er en skændsel, at vi i Danmark har børn, som lever i familier, der ikke har råd til at dække basale behov for tøj, mad og medicin. Fattigdom i barndommen kan få fatale konsekvenser for børnenes opvækst og deres muligheder for at klare sig videre i voksenlivet.

Vi ved, at en dårlig barndom trækker spor gennem hele livet. Prisen for fattigdomsydelserne er børn, der isoleres socialt og har svært ved at overskue at passe deres skole. Omvendt varer en god barndom også resten af livet. For når børn vokser op under ordentlige og trygge rammer, får de overskud til at lære i skolen, til at danne venskaber og indgå i fællesskabet. De bliver livsduelige, robuste og sunde unge. Velfungerende voksne.

Når de borgerlige partier kritiserer aftalen om et løft af børnefamilierne, gør de det med argumentet om, at den vil svække forældrenes incitament til at arbejde. I Radikale Venstre holder vi fast i, at det er de voksne, som er arbejdsløse. Det kan man have mange holdninger til. Børnenes skyld er det aldrig. Og alle børn fortjener en god barndom.

Derfor er aftalen om forhøjet børnetilskud et vigtigt skridt i retningen mod at bekæmpe børnefattigdom i Danmark, men vi er slet ikke i mål endnu. Vi kæmper videre for afskaffelse af fattigdomsydelserne, og for at ingen børn i Danmark skal vokse op i fattigdom.

Læserbrev: Alle børn har ret til et godt børneliv uden fattigdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce