Læserbrev: Bevar den grønne kile fra Havreballe Skov til Højen


Læserbrev: Bevar den grønne kile fra Havreballe Skov til Højen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Gabrielsen, Bøgevej 4, Viby J
Billede
Debat. 

Der er i øjeblikket stærkt fokus på den såkaldte grønne kile, et stort rekreativt område, der strækker sig fra Havreballe Skov langs Cykelbanen over Væddeløbsbanen og Observatoriestien til den høj, hvor der er sankthansbål hvert år. Området benyttes uhyre meget, ikke blot af de nærmeste lokale beboere, men af folk fra hele Aarhus.

Områdets historie går tilbage til det fremsynede byråd, der for over hundrede år siden erhvervede det store Marselisborg Gods, der strækker sig helt ud til alle skovene syd for byen. Hvis nogen i byrådet havde betænkeligheder, blev de overvundet af storkøbmanden Hans Broge, der helt berettiget har en statue stående ved gaden, der bærer hans navn.

Nu er der fremsat planer om at bebygge store dele af området for at skaffe penge til et nyt stadion. Planerne er blevet mødt med massive protester fra de omgivende naboer og mange andre i byen, der for alt i verden vil beskytte de rekreative værdier og beskyttes mod den fortætning af bebyggelse og trafik, der helt vil tage herlighedsværdierne ud af området. Der er dannet en forening til formålet, der gør alt, hvad der er muligt, for at forhindre, hvad der kun kan betegnes som en katastrofe.

Det er ikke første gang, noget lignende er sket. Da kommunen havde erhvervet Marselisborg Gods, var der planer om at udstykke det område, der nu er Mindeparken, til bebyggelse, men det blev forhindret af den senere kong Christian X, der sidder på sin hest foran domkirken, så han reddede dette prægtige område for alle i byen.

Man kan godt sammenligne med vor gamle også fremragende borgmester Bernhardt Jensen, der ved sine visioner og standhaftighed reddede det, der nu betegnes som Latinerkvarteret, og han har da også fået sin velfortjente statue foran Magasin.

Aarhus Byråd og byens nuværende borgmester har nu en tilsvarende chance for at vise fremsynethed og bevare det område, der er planer om at bebygge. Men hertil kommer, at FN netop har offentliggjort en alarmerende rapport om den fare, der truer os allesammen, fordi skovhugst, træfældning, forurening og global opvarmning har medført, at insekter i milliardvis, blomster, planter, dyr og på længere sigt menneskeheden er truet af udryddelse. Ingen af os kan alene redde kloden, men alle kan gøre deres indsats og på byrådsplan sikre, at grønne områder bevares til gavn for kloden.

Ved at gøre det viser byrådet og borgmesteren det fremsyn, som vil gøre dem fortjent til hæder og taknemmelighed i generationer frem. - Måske også en statue.

Læserbrev: Bevar den grønne kile fra Havreballe Skov til Højen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce