Læserbrev: Brexit udstiller nej-partierne


Læserbrev: Brexit udstiller nej-partierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Fuglsang, F.G.E. Rostrups Vej 18, Aarhus C, kandidat til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet
©Lars AArø
Debat. 

I denne måned skal Storbritannien efter planen forlade EU. Brexit har udviklet sig til en lang tragedie. Selvom EU langt fra er perfekt, så er løsningen ikke at melde sig ud, men at kæmpe for et bedre samarbejde.

Vi har ofte hørt det fra Enhedslisten, Folkebevægelsen mod EU og Dansk Folkeparti: Det vil være bedre for Danmark at melde sig ud af EU, for så undgår vi alle de regler fra Bruxelles, og så kan vi bestemme selv. På samme måde var Brexit-kampagnens slogan forud for afstemningen i Storbritannien: "Take back control".

Meget kan man sige om englænderne. Men i kontrol er de ikke. Og livet uden for EU ser efterhånden dystert ud. Det britiske pund er faldet voldsomt i kurs, så varer er blevet dyrere for helt almindelige mennesker. Og mange store firmaer planlægger nu at forlade Storbritannien og tage arbejdspladserne med sig. Nogle har allerede gjort det.

Hvis Storbritannien siger ja til den aftale, der ligger på bordet, skal briterne i en periode - ingen ved, hvor lang tid - følge EU's regler uden at have indflydelse på dem. Hvis de siger nej, ryger de ud af EU's indre marked og kan ikke længere handle frit med os. Det er pest eller kolera.

Brexit rammer også os. Vores landbrug eksporterer for eksempel for milliarder af kroner til Storbritannien hvert år.

Derfor udstiller Brexit nej-partiernes nemme løsninger. Det er ikke lykken at melde sig ud af EU. Der er for meget på spil. Derudover har vi ikke chancen for at få styr på grænseoverskridende miljø- og klimaproblemer uden for EU. Og vi kan ikke gøre noget over for multinationale firmaer, der svindler i skat.

Lad os forbedre EU indefra frem for at stå på sidelinjen. Nej-partiernes nemme løsninger dur nemlig ikke.

Læserbrev: Brexit udstiller nej-partierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce