Læserbrev: Byens gamle villaer slagtes


Læserbrev: Byens gamle villaer slagtes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henrik Schmidt, Heibergsgsgade 17, Aarhus C
Billede
Debat. 

En tåbelig og utidssvarende ejendomsregistrering "tvinger" Aarhus Byråd til at tage indlysende og forkerte beslutninger, da det ellers vil få økonomiske konsekvenser. Resultatet er på sigt, at vores fælles kulturbyhistorie forsvinder. Men flertallet af byrådspolitikerne accepterer åbenbart situationen og er tilfredse med at handle i blinde.

Da byrådet ankom til mødet på Aarhus Rådhus onsdag, blev de budt velkommen med bannere og engagerede borgere fra Frederiksbjerg, som kæmper for at bevare villaen Skt. Pauls Gade 5. Budskabet på bannere og løbesedler var bl.a.: Bevar kulturmiljøet og Stop fortætning i Aarhus. Få minutter senere godkendte byrådet endnu en nedrivning af en gammel villa i Langelandsgade.

Som forsvar for handlingen sagde Ango Winther (S): "Er den bevaringsværdig, så skal vi huske på, at hvis ikke vi giver lov til at ændre byggeriet på den her grund, er chancen, for at vi kommer til at overtage den, rimelig stor". Hvorfor så ikke lave reglerne om, Ango Winther? Det er jo ikke en naturlov eller Moses, som har udformet spillereglerne. Men måske er socialdemokraterne alligevel glad for ordningen, så man kan leve op til den fortætningsstrategien, som borgerne hader.

I Skt. Pauls Gade er der igen søgt om tilladelse til at nedrive en stor villa - kendt som I.O.G.T.-huset. I stedet skal der opføres en etageejendom. Villaen har kommunens bevaringsværdi 5. Det betyder i praksis, at ejeren kan gøre, hvad han vil. Var huset i kategori 1-4, kunne kommunen agere restriktivt.

Kommunens registrering er i øvrigt helt forkert! Ifølge "Registrant for Frederiksbjerg Øst" opnår villaen nemlig den højeste kvalitetsgruppe. Dermed vurderes bygningen - tilsammen med omgivelserne - at skabe en særdeles bevaringsværdig helhed. Bevaringsværdi og kvalitetsgruppe har i kommunens optik intet med hinanden at gøre - her kræves vist en forklaring!

Frederiksbjerg-kvarteret er i kommuneplanen udpeget som et værdifuldt og sårbart kulturmiljøområde. Lokalt Kulturmiljøråd følger trop omkring Skt. Pauls Gade og mener, at der bør udvises respekt i forhold til de fysiske ændringer, der sker i forhold til naboejendomme, samlede gadeforløb og karakteristika for kvarteret som helhed.

I kølvandet på en ustruktureret byudvikling og fortætningsstrategi følger beboernes afmagt og frustration. Den byudvikling, som politikerne roser, har forvandlet Aarhus til et ustruktureret klondike, hvor investorer, byudviklere og arkitekter jagter guld under regnbuen og kender prisen på alting, men værdien af ingenting - alt imens borgerne i VORES BY måbende betragter "ødelæggelserne".

Læserbrev: Byens gamle villaer slagtes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce