Læserbrev: Der skal skabes bedre liv i Gellerup og Toveshøj


Læserbrev: Der skal skabes bedre liv i Gellerup og Toveshøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12. juli svarer Elsebeth Frederiksen på et indlæg, jeg skrev om de udsatte boligområder og arbejdet med at forbedre dem til gavn for alle beboere.

Der findes mange gode og positive mennesker og relationer i Gellerup og Toveshøj - jeg tæller nogle af dem som mine venner. Jeg kender også godt Elsebeth, og jeg beklager meget, hvis hun mener, at jeg har sagt, at hun er tvunget til at bo i Gellerup på grund af økonomi.

Jeg opfatter Elsebeth som et dedikeret medlem af Enhedslisten, jeg respekterer hendes valg af bopæl, og jeg er meget glad for, at hun sammen med en række andre har engageret sig i sit lokalsamfund og beboerdemokrati. Selvfølgelig er det ikke alle beboere i de udsatte boligområder, der bor der af økonomiske hensyn, og der er mange mennesker, der lever gode og sunde tilværelser i dem.

Men Gellerup og Toveshøj er førende i fraflytninger i Aarhus Kommune, markant flere er ensomme, sundheden er markant værre, og Tovshøjskolen i Toveshøj er det fattigste skoledistrikt i hele Danmark. Det er bare et udpluk af fakta, der alle fortæller den samme historie: Selvom det går godt for nogle mennesker i Gellerup og Toveshøj, så er der også rigtigt mange mennesker, der har det dårligt. Samtidig er de andre almene boliger i og omkring Aarhus blevet så dyre, at mennesker med færrest penge ikke har råd til dem.

De mennesker, der bor i blokke, der skal rives ned, skal bo et andet sted, og derfor går der nu en proces i gang med boligforeningerne. Det er for tidligt at sige, hvordan aftalen gennemføres, men jeg tror ikke på, at en nedrivning betyder en flytning til et andet boligområde, fordi nogle af beboerne i blokke, der ikke skal rives ned, også vil ønske at flytte.

Derfor er det muligt, at Elsebeth ville få mulighed for at vælge en bolig i Gellerup og heldigvis for det. For hun er en aktiv og engageret positiv medspiller i lokalsamfundet, den type menneske, der behøves flere af Gellerup - ikke færre.

Elsebeth har uret, når hun hævder, at "man ikke bliver mere dansk af at være på arbejdsmarkedet". Sandsynligheden for et sundt og godt liv øges ved at arbejde og uddanne sig. Til gengæld har hun ret i man "sagtens kan være rengøringsassistent og have et godt liv". Men børn vokser ikke op med en drøm om at gøre rent. Det er kernen i det her: Beboerne i de udsatte boligområder skal også have et miljø, hvor deres børn kan blive til det, de drømmer om. I dag er det for svært for alt for mange; derfor skal der handles.

Læserbrev: Der skal skabes bedre liv i Gellerup og Toveshøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce