Læserbrev: En røgfri fremtid er det eneste rigtige


Læserbrev: En røgfri fremtid er det eneste rigtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Charlie Stjerneklar, kommunikationschef i tobaksfirmaet Philip Morris Danmark
Billede
Debat. 

Onsdag 4. september skrev Jette Skive, Rådmand for Sundhed og Omsorg, i et indlæg i Århus Stiftstidende, at det er af største vigtighed, at rygning ikke bliver "in" igen. Hos Philip Morris Danmark kunne vi ikke være mere enige i det budskab, og vi støtter helhjertet Jette Skives pointe om, at unge ikke skal starte med at ryge. Vi skal sikre, at tobaksrygning bliver noget, der hører fortiden til, og det kræver, at vi anvender mange forskellige redskaber fra værktøjskassen. Her vil vi som virksomhed gerne bidrage med vores indsigt og ekspertise, når det kommer til at sikre vedvarende røgfrie resultater.

I dag er det sådan, at næsten hver fjerde dansker ryger, og for første gang i 20 år stiger antallet af rygere i Danmark. Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen. Den trend er alarmerende, og vi skal sikre, at den ikke fortsætter. Derfor er det det helt rigtigt at begrænse børn og unges eksponering overfor rygning gennem f.eks. forbud på skoler, og vi er hos PMI også store fortalere for, at cigaretter skjules hos forhandlere.

Men vi har dog også en udfordring. Det er, at 43 procent af alle danske rygere ikke ønsker at stoppe med at ryge. Det svarer til cirka 400.000 borgere, og mange af dem er sandsynligvis århusianere, der vil fortsætte med at ryge cigaretterne, uagtet hvor meget vi skjuler cigaretter i butikker og i det offentlige rum.

De ca. 400.000 danskere har behov for, at vi også tænker dem ind i vores tobakspolitik, både lokalt i Aarhus og nationalt. De fortjener, at vi fremmer en anti-rygedagsorden, der inkluderer løsninger, som retter sig mod deres unikke situation. Hos Philip Morris står vi klar til at bidrage med de konkrete og implementerbare løsninger, hvor vi giver disse borgere en bedre og mindre skadeligt alternativ til cigaretten.

Vi kan ikke sige det tydeligt nok, men det bedste, man kan gøre som ryger, er at stoppe helt med at forbruge tobaks- og nikotinprodukter. Men hvis man ikke kan stoppe, eller vil stoppe, så må og skal der være skadesreducerende alternativer til rådighed for borgerne.

Vi står klar til at hjælpe. Lad os sammen skabe en røgfri fremtid i Aarhus.

Læserbrev: En røgfri fremtid er det eneste rigtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce