Læserbrev: Faktuelle fejl klæder ikke stadiondebatten


Læserbrev: Faktuelle fejl klæder ikke stadiondebatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jacob Nielsen, adm. direktør, AGF A/S
Axel Schütt
Debat. 

Stadiondebatten kører på sit højeste i kølvandet på den nyligt offentliggjorte stadionanalyse, og det vækker naturligvis mange følelser, da genstanden for debatten er et historisk område med mange interesser.

Derfor er det også godt, at kommunen har investeret i en omfattende rapport, der er med til at skabe gennemsigtighed i debatten - uden at skele til dens anbefalinger i øvrigt. Debat er sundt, men vi må også kunne forvente, at det holdes på et rimeligt niveau. Således havde det været naturligt, at Jens Ove Christiansen i sit læserbrev "AGF i eget hus på Fredensvang", bragt her i Århus Stiftstidende 17. december, havde oplyst, at han er tidligere hovedformand for Aarhus 1900 i næsten 20 år og dermed stærk fortaler for atletikken. Med den baggrund kan man godt undres over, at læserbrevet kan være fyldt med så mange faktuelle fejl, som tilfældet er:

- En flytning af væddeløbsbanen i 2030 er ikke opstået gennem stadionrapporten eller på en opfordring fra AGF, men en byrådsbeslutning foretaget i 2013.

- AGF anviser ikke løsninger, der skader andre. Vores konkrete løsningsforslag sikrer netop, at atletikken får deres eget atletikstadion med det samme antal løbebaner som i dag.

- Det er forkert, når det påstås, at AGF A/S har ansvaret for driften af Marselisborghallen. Vi bruger hvert år adskillige millioner kroner på at vedligeholde og udvikle Ceres Park & Arena, som udover stadion, blandt andet rummer tre idrætshaller, Arenaen, Team Danmark centret, Café, kollegie, mødelokaler og konferencecenter. Et velfungerende campus for de mange forskelligartede brugere.

- Og når indlægget afsluttes med en svada om, at AGF skal "gå i spidsen med egne midler i stedet for at tryne andre brugere i stadionområdet", må jeg ydmygt minde om, AGF fra starten har meddelt, at vi gerne finansierer 50 millioner som anlægsinvestering og i øvrigt er villige til at øge vores nuværende leje på over to millioner kroner årligt. Når så de faktuelle fejl hermed er ryddet af vejen, så må jeg anerkende, at Jens Ove Christiansen og atletikkens folk også i 1990'erne var stærke lobbyister, hvilket gav dem et atletikstadion, mens fodbolden i Aarhus måske var for tilbagelænet, fordi ombygningen af Aarhus Stadion var før alle andre i Danmark (og resten af Europa), og således uden kendskab til udviklingen, som i dag betyder, at alle danske stadions efterfølgende er ombygget uden løbebane, og det samme gør sig stort set gældende i resten af Europa.

I AGF tror vi på en helhedsløsning for hele området, der kan tilgodese alle de nuværende interessenter, og vi er klar til at investere. Derfor hilser vi også det seneste initiativ yderst velkommen, hvor alle områdets interessenter mødtes for at finde en fælles løsning, der løfter hele området som et byudviklingsprojekt.

Læserbrev: Faktuelle fejl klæder ikke stadiondebatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce