Læserbrev: Fokus på folkeskolen fremfor at pege fingre ad privatskolerne


Læserbrev: Fokus på folkeskolen fremfor at pege fingre ad privatskolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Heidi Bank (V), folketingskandidat i Østjylland og politisk ordfører for Venstre i Aarhus Byråd
Billede
Debat. 

Uligheden tales op i Socialdemokratiets valgkampagne. Det er beskæmmende! Ikke mindst fordi vi lever i et af verdens mest lige samfund - og dermed er et forbillede for mange andre lande.

Privatskolerne, og nok særligt de forældre, der vælger dem, bliver gang på gang hængt ud af socialdemokraterne som dem, der er skyld i de udfordringer, vi ser i folkeskolerne. Mette Frederiksen udtalte i 2005: "Det nytter simpelthen ikke, at forældre med overskudsbørn sender deres børn i privatskole". Senere har hun så ændret mening, da hun skulle vælge skole til egne børn. Her udtalte Mette Frederiksen: "Som forældre skal man træffe den beslutning, der er bedst for ens barn". Og sådan har vi jo alle lov at blive klogere. Problemet og dobbeltmoralen er imidlertid, at Mette Frederiksen kun er blevet klogere, når det gælder hendes egne børn.

Socialdemokratiet har meldt ud, at de vil gøre det dyrere for familier, der vælger privatskole. Altså de familier, der i forvejen indirekte betaler ekstra skat for det skolevalg, de har truffet. Den offentlige støtte til privatskole udgør i dag 76 procent af, hvad folkeskolen får pr. elev. Med andre ord får folkeskolen 100 kroner hver gang privatskolen får 76 kroner. Resten betaler forældrene selv. Kommer Socialdemokratiet til magten, skal forældre med børn på privatskoler forvente at skulle betale 3.000 kroner ekstra om året for hvert barn, de har på privatskole.

Socialdemokratiets tilgang er særlig problematisk, fordi de helt bevidst vælger at lade som om, udfordringerne i folkeskolen (for eksempel i forhold til kvalitet, undervisningstid, lærernes forberedelsestid og de fysiske rammer) handler om, hvorvidt vi har privatskoler eller ej i Danmark. Sådan forholder det sig selvsagt ikke.

I Venstre mener vi, at forældre skal have mulighed for frit valg for deres børn og deres skolegang - uanset om de går i folkeskole eller på privatskole. Jeg mener, vi skal være langt bedre til at lære af de skoler, der lykkes, uanset om de er private eller offentlige.

Vi får IKKE en stærk folkeskole ved at pege fingre ad privatskolerne. Vi får i stedet en stærk folkeskole ved at have fokus på folkeskolen. Fokus på dét, forældre og elever efterspørger, at tage udgangspunkt i den enkelte elevs muligheder og udfordringer, og fokus på at give så frie rammer til de enkelte folkeskoler som overhovedet muligt.

Læserbrev: Fokus på folkeskolen fremfor at pege fingre ad privatskolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce