Læserbrev: Gør Classic Race elektrisk, og flyt det ud af byen


Læserbrev: Gør Classic Race elektrisk, og flyt det ud af byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mette Bjerre (SF), byrådsmedlem i Aarhus og politisk ordfører
Billede
Debat. 

I lederen i Stiftstidende onsdag 28. august skrev chefredaktør Jan Schouby om, hvordan naboer til Classic Race spilder kommunens ressourcer ved at anlægge søgsmål og forlange erstatning for de gener, de årligt oplever. Chefredaktøren sammenligner ganske usmageligt erstatningskravet med, hvad et voldtægtsoffer får tildelt, og mener, at sagsanlægget er ude af proportioner.

Jan Schouby skriver dog ikke noget om, at støjgenerne og det trafikale kaos, Classic Race hvert år skaber, ikke kun går ud over naboerne. Det er en periode, hvor tusindvis af pendlere forsinkes, og mange århusianere generes af de larmende gamle racerbiler, når de kører rundt på banen. Den øgede trafik i forbindelse med løbet betyder, at de mindre veje overbefærdes, og det skaber farlige situationer for bilisterne såvel som cyklister og fodgængere.

Schouby har ret i, at man må forvente larm og arrangementer, når man bor i midtbyen. Men det er ikke carte blanche til at afholde arrangementer, som er farlige og omkostningsfulde på flere fronter. Generne vil kunne undgås ved at flytte eventen til en nærtliggende racerbane. At køre racerløb i en bymidte hører sig måske til i Monaco og Singapore. Men i Aarhus skal vi værne om vores borgere og tage sådanne sager seriøst.

Arrangementet har masser af støtter, også i byrådet, men er det ikke lidt paradoksalt at støtte op om en event med så store forureningskilder, når den langsigtede plan er et CO2-neutralt Aarhus i 2030? Klimapolitikken er i højsædet, og mens vi i byrådet arbejder for at mindske den høje luftforurening i Aarhus, kører hvert år en række biler af ældre modeller ræs gennem gaderne.

Udover at flytte Classic Race vil vi foreslå, at man fra arrangørernes side forsøger at tilpasse sig den klimapolitiske dagsorden. I 2014 begyndte det såkaldte Formel E. Et racerløb for elektriske biler, som Classic Race måske kunne lære noget af. Man bør opfordre og udfordre de mange dygtige mekanikere, som hvert år er til stede i Aarhus, og lade dem konkurrere i at skabe et klimavenligt Classic Race. Måske endda ved at ombygge de stærkt forurenende racerbiler til mere klimavenlige versioner. Så vil man undgå støjgener og forurening.

Læserbrev: Gør Classic Race elektrisk, og flyt det ud af byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce