Læserbrev: Lad os droppe al snak om at rive et velfungerende stadion ned


Læserbrev: Lad os droppe al snak om at rive et velfungerende stadion ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Knud N. Mathiesen (DF), byrådsmedlem i Aarhus
Billede
Debat. 

Hvad vil Aarhus miste, hvis ikke AGF får et nyt stadion, spørger Henrik Rothenbücher i et læserbrev 2. august (i et svar til læserbrev af Knud N. Mathiesen 30. juli, red.)

Jeg mener, det er stærkt overdrevet, at AGF vil miste tilskuere, hvis ikke de får et nyt stadion. Hvis AGF vil spille underholdende fodbold på et fornuftigt plan, vil der stadig komme tilskuere på Aarhus stadion.

Hvis AGF vil have et nyt stadion, så må de jo finde de nødvendige midler til det. Et børsnoteret selskab har mange muligheder.

Henrik Rothenbücher skriver, at en renovering af Aarhus stadion ikke er løsningen - "selvom du putter en smoking på en gris, så er det stadig en gris" - det er fuldstændig rigtig, men alt andet lige vil denne gris blive kønnere. Det er vel lidt af det samme, hvis man giver en person fra Vejle en AGF-spilledragt på, bliver vedkommende ikke århusianer, men man bliver en rigtig god AGF-fan. Og det tror jeg, at Henrik fra Vejle er.

Hvor meget der skal renoveres, er et godt spørgsmål, men jeg nævnte (i et læserbrevet 30. juli, red.), at man kunne godt renovere toiletter, det er jo ikke ensbetydende med, at der skal renoveres for mange millioner. Når jeg samtidig tænker på vores folkeskoler i Aarhus; de trænger til renovering for rigtig mange millioner, og det er hårdt tiltrængt, og det er et kommunalt anliggende. Det gælder også nogle af vores plejehjem, visse institutioner m.m.

Hvis AGF vil have et nyt station, er det et anliggende for AGF, men kommunen kan godt være behjælpelig, men et nyt stadion skal ikke finansieres med byggeretsmeter (salg af byggeretten, red.) af et fantastisk rekreativt område, det vil ikke være i orden for rigtig mange beboere, der bor i området, og alle de århusianerne, som også kommer i disse fantastiske omgivelser.

Væddeløbsbanen, cykelbanen og Tivoli Friheden vil også få store p-pladsproblemer, når der nedlægges p-pladser til fordel for byggeri, hvis man vil bygge et nyt stadion på den nuværende plads. Som jeg tidligere har nævnt, mener jeg, at et nyt stadion skal flyttes ud til vores indfaldsveje, det kunne bl.a. placeres tæt på letbanen, og der er flere muligheder.

Henrik Rothenbücher mener, jeg refererer fra en tid, hvor alle AGF's kampe ikke blev transmitteret i TV, og at kampene ikke blev spillet på hverdage og på kummerlige tidspunkter. Det må AGF så lave om på, det har da ikke noget med stadion at gøre.

Der nævnes også, at der er kilometerlangt fra tribunen til banen, noget som er helt hen i vejret. Er man tilskuer i Københavns Idrætspark, og sidder lidt tilbage, er der langt til grønsværen, og værre bliver det, hvis man besøger nogle af de store stadioner rundt om i Europa, bl.a. Manchester, hvor jeg blandt andet selv har været, så kan man tale om kilometerlang afstand til grønsværen, det siger sig selv med 65.000 tilskuere.

Når jeg er på Aarhus stadion, ser jeg normalt, at tilskuere er fordelt over hele stadionet, og mange har trukket sig langt tilbage på tilskuerpladserne, det ville man vel ikke gøre, hvis man følte, at afstanden er for stor? Så al den snak om, at løbebanerne gør, at der bliver for langt til grønsværen, er jo kun snak, som der ikke er sund fornuft i.

Og vedrørende landskampe på Aarhus stadion: Dem har der jo ikke været så mange af. Om der bliver færre fremtiden, som det dårligt kan blive, kan være svært at svare på.

Nej, lad os nu komme til fornuft og droppe al snak om at rive et velfungerende stadion ned og i stedet koncentrere os om, hvorvidt der er behov for et nyt stadion. Hvis der er et behov, må AGF skaffe sponsorer eller lade private bygge et nyt stadion, det burde vel være muligt. Der er urimeligt at lade århusianerne betale et nyt stadion for et børsnoteres selskab, og det er formentlig heller ikke lovligt. Og heldigvis for det.

Læserbrev: Lad os droppe al snak om at rive et velfungerende stadion ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce