Læserbrev: Politikere gambler med patientsikkerheden


Læserbrev: Politikere gambler med patientsikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Joanna Sørensen, fællestillidsrepræsentant for lægesekretærerne, AUH (Aarhus Universitetshospital)
Billede
Debat. 

Der er blevet savet godt og grundigt ind til benet, de seneste år. Men med de nye sparekrav, som Aarhus Universitetshospital (AUH) er blevet mødt med, bliver benet nu skåret helt over. Eksemplerne på, hvordan det går ud over patienterne, er mange. Fokus har mest været på de behandlingsmæssige konsekvenser, men det er kun toppen af isbjerget.

Under overfladen venter alle de konsekvenser, besparelserne får, når personalet bliver forvandlet til patienter, fordi arbejdspresset stiger så markant, at sygemeldinger ikke kan undgås.

Det bekymrer mig.

Når sparekniven igen begynder at skære, er der kun lønkroner at skære i. Det betyder et farvel til mange kollegaer. Men opgaverne forsvinder ikke. Patienter skal stadig indkaldes, journaler skal skrives, henvisning skal sendes, patienter skal have svar på deres undersøgelser. Det er blot nogle af de opgaver, som lægesekretærerne løser. I dag er vi så presset, at patienter undskylder, når de kontakter os. De kan mærke, at vi har travlt. Selvfølgelig skal patienterne kontakte os, for de har krav på at få svar, til tiden. De har krav på at blive indkaldt til tiden, på at deres oplysninger sendes videre i systemet og at få den rigtige behandling. Det kan vi desværre ikke leve op til, og derfor er der alvorlig risiko for forkert behandling, for sen behandling eller bare for dårlig behandling af patienterne.

Når politikerne skærer benet helt over med nye besparelser, vil det ikke alene gå ud over patienterne. Det vil også ramme os ansatte. Risikoen for stress og overbelastning er alarmerende høj. Det koster sygemeldinger, og så bliver presset endnu større. Det er en ond spiral, som vi allerede befinder os i, og som nu har udsigt til at snurre endnu hurtigere.

Lægesekretærer er den røde tråd i et patientforløb. Vi binder enderne sammen, så patienten, lægerne, forskellige afdelinger på AUH og andre steder i sundhedsvæsenet og kommunerne er orienteret om behandlingsforløbet. Når politikerne skærer benet over med nye besparelser, løsner de også den røde tråd så meget, at hele patientforløb kan ende i kaos - og i værste fald til alvorlig skade for den enkelte patient.

Vi kan ikke løbe stærkere, end vi gør i dag. Så spørgsmålet til politikerne er: Hvilke opgaver er det, vi ikke længere skal løse? I må være klare i jeres svar, så hver enkelt patient ved, om det er hans/hendes sikkerhed, I vælger at sætte over styr. Ansvaret er jeres.

Læserbrev: Politikere gambler med patientsikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce