Læserbrev: Sporvognslinje kan betjene kulturbånd i ådalen


Læserbrev: Sporvognslinje kan betjene kulturbånd i ådalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Poul Gunder Nielsen, Hørslevvej 107, Hørslevbol, Harlev J
kort aarhus igen
Debat. 

Som det vil være læserne af Stiften bekendt, arbejdes der nu på etablering af en festivalplads på Eskelund-arealet imellem Viby og Åby. Aarhus Kommune er således gået i gang med at rydde et pilekrat for at bane vejen for jordbundsundersøgelser og arkæologiske udgravninger. Ideen om en festivalplads på dette sted synes at være god: Her er der plads nok, og der er en rimelig afstand til de nærmeste boligkvarterer. Men hvordan kommer publikum så derud?

Mange vil benytte deres cykel eller bil, og der skal nok blive anlagt en rigelig stor parkeringsplads. Og til dem, som foretrækker eller er nødsaget til at bruge kollektiv trafik, vil der utvivlsomt blive sat nogle busser ind i tilslutning til de store begivenheder. Men der findes også en mere komfortabel og sjovere løsning: En sporvognslinje (også kaldet letbane) imellem centrum og festpladsen. De første to kilometer af linjen findes allerede i form af letbanens spor fra banegården til og med tunnelen under de nordgående jernbanespor. Imellem denne tunnel og tunnelen under de sydgående spor kunne den nye linje dreje fra, gå øst om den skovbevoksede knold "ved Fiskerhuset", krydse Brabrandstien og følge denne ud til Eskelund. Den nye linje nødvendiggør ikke anskaffelse af ekstra rullende materiel, idet den jo netop vil være i drift i andre tidsrum end i myldretiderne, hvor der er nogle ekstra vogntog til rådighed.

De nævnte arkæologiske udgravninger vil der nok blive endnu mere brug for i området nærmere "Fiskerhuset", kaldet "Snekkeengen". Her er der påvist tegn på, at der engang har været et vikingeskibsværft. Måske får man gravet så mange spændende ting frem , at der skulle være basis for et museum på stedet. I givet fald må Eskelund-sporvejen så have et stoppested her ved navn "Snekkeengen"!

Den nærliggende skovbevoksede knold (hvad hedder den for resten, hvis den overhovedet hedder noget?) trænger i øvrigt til at blive gjort mere publikumsvenlig. Stierne, som engang førte til nogle gode udsigtspunkter, er i dag mere eller mindre blokerede af væltede træstammer, nedfaldne grene og en masse vildt krat. En rydning af alt dette skulle være en overkommelig opgave. Og de primitive trapper op ad skråningen burde udskiftes med nogle mere ufarlige for både handikappede og andre.

En mere vild vision for det her skitserede "kulturbånd" i ådalen kunne være en forlængelse af Eskelund-sporvejen under Ringvejen og videre langs Brabrandstien til området ved Constantia 2. Her kunne der etableres et forlystelses- og udflugtssted - ikke med rutsjebaner, luftgynger og lignende voldsomme aktiviteter, men nogle mere hyggelige og afdæmpede såsom minigolf, mesterjakel-teater, storbrik-skak og ... ja, fortsæt selv! Der skulle også være en mindre musiktribune, ikke til metalrock, men til klassisk, jazz og folkemusik. Og endelig må der selvfølgelig være et cafeteria til at tilfredsstille den folkelige sult og tørst - mens Constantia 2 tager sig af de finere serveringer.

Læserbrev: Sporvognslinje kan betjene kulturbånd i ådalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce