Læserbrev: Store Torv for borgerne


Læserbrev: Store Torv for borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Olav W. Bertelsen, Trøjborgvej 66, Aarhus N
Billede
Debat. 

I stiften 7. juni kunne man læse, at teknikrådmanden (Bünyamin Simsek, red.) nu har en plan for at fjerne Vanddragen fra Store Torv. Det har han arbejdet for længe, og det er tydeligvis et brændende ønske blandt de erhvervsdrivende, der ser en mulighed for at inddrage torvet i deres forretning. Mange almindelige borgere har dog værdsat skulpturen og muligheden for at lade familiens alleryngste gå på opdagelse i formerne og eventuelt dyppe tæerne i det sparsomme vand.

Men nu skal Store Torv altså omdannes. Det lyder umiddelbart som en mulighed for at få gentænkt en af byens centrale pladser, og det er der faktisk brug for. Torvet er forblæst og underligt uafgrænset, særligt mod Bispetorvet og Domkirkepladsen. Pladsen virker lidt tilfældig. Er det en kirkeplads eller noget helt andet?

Desværre er der grund til bekymring, når rådmand Simseks udmelding i Stiften er: "Sammen med forretningsdrivende og restauranter på torvet har vi skabt nogle ideer til, hvordan Store Torv kan se ud uden Vanddragen. Velviljen har været stor."

Jeg håber, at byrødderne er opmærksomme på, at midtbyen ikke bare skal tilgodese de erhvervsdrivendes ønsker om opstilling af udeservering og salgsstativer. Det er afgørende, at vi almindelige mennesker i Aarhus bliver hørt, så Store Torv kan blive en plads for borgerne, et sted, hvor man kan gøre ophold uden at skulle betale til forskellige erhvervsdrivende.

Læserbrev: Store Torv for borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce