Læserbrev: Tomme løfter om E45


Læserbrev: Tomme løfter om E45

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Britt Bager, medlem af Folketinget for Venstre, politisk ordfører
Billede
Debat. 

Socialdemokratiet turnerede for halvanden måned siden rundt med et budskab om, at de pludselig ville prioritere en udvidelse af E45. Det var for en kort tid helt nye toner fra Socialdemokratiet. For da de var i regering mellem 2011 og 2015, beviste de, at de ikke evnede at prioritere E45.

Nye tal fra Transportministeriet viser nu, at Socialdemokratiets infrastrukturplan kan være underfinansieret med op mod 56,5 milliarder kroner, og at de derfor ikke har råd til at prioritere E45. Jeg begriber ikke, at et parti, som har en ambition om at vinde nøglerne til Statsministeriet, ikke evner realistiske udregninger og i stedet spiser østjyderne af med tomme løfter.

For selvom Socialdemokratiet siger, at de vil prioritere 70 milliarder kroner, kan regningen for de socialdemokratiske løfter ende med at være op mod 126,5 milliarder kroner, når både deres løfter, allerede besluttede projekter og udgifter til vedligeholdelse skal finansieres.

Det er klart, at Socialdemokratiet ikke har pengene til vigtige vejprojekter som E45. For de vil hellere prioritere togfondsprojekter, som der ikke er brug for - f.eks. en ny bane over Vejle Fjord - end at investere i et bedre vejnet. Og de har afsat 0 kroner ekstra til infrastrukturen i deres 2025-plan.

Dermed kan Socialdemokratiet ikke investere i en udvidelse af E45. Til forskel fra Venstre. For vi vil ikke prioritere togfondsprojekter, som der hverken er brug for eller penge til. Og vi afsætter over 20 milliarder kroner til et løft af de offentlige investeringer frem mod 2025, så vi bl.a. kan investere i vores vejnet.

Venstre har - modsat Socialdemokratiet - allerede bevist, at vi prioriterer E45. Vi har derfor igangsat en udvidelse mellem Skanderborg S og Aarhus S. Jeg kæmper videre, så vi kan fortsætte udvidelsen af E45. Østjyderne skal spilde mindre tid i trafikken, så de til gengæld kan bruge mere tid med familien.

Læserbrev: Tomme løfter om E45

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce