Læserbrev: Vi fejler stort, når vi ikke sikrer børn den bedste start på livet


Læserbrev: Vi fejler stort, når vi ikke sikrer børn den bedste start på livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anne Ernst Grøndal, Abildhaven 39, Lystrup, formand for Århus Forældreorganisation
Billede
Debat. 

"Hvem passer vores børn?", hedder en udsendelse, sendt forleden mandag aften på DR2. Den viser helt konkret, hvor mange hænder der mangler i to forskellige institutioner. Børnene er på overarbejde. De bliver ikke mødt i deres bekymringer, frustrationer, oplevelser. Der er ikke tid. Pædagogen skal løse en anden opgave, midt i den konstruktive relationsopbyggelse, og må derfor gå fra ét barn til et andet. Hele tiden. Hele dagen. Hver dag. Pædagogerne er på overarbejde. De gør alt, hvad de kan. De skal løse en mængde af opgaver, som de på forhånd ved, at de ikke kan nå. Himmelråbende og hjerteskærende.

Alligevel ser vi politikere, der vedvarende fastholder, at der skam er personale nok, og så henviser de til Danmarks Statistik, ligesom også vores børneminister Mai Mercado gør i udsendelsen.

Udsendelsen den mandag aften visualiserer, hvorfor der er forskel på statistik og virkelighed: Fem medarbejdere er talt med. Heraf en leder, som har meget administrativt arbejde og derfor ikke har alle timer på stuen, en sygemeldt medarbejder, som jo ikke er i institutionen, dennes vikar, en medarbejder på ferie og dennes vikar. Reelt er to medarbejdere til stede, men statistikken tæller fem.

Århus Forældreorganisation har i flere år efterspurgt opgørelser, som tager afsæt i, hvor mange voksne der reelt er til stede på stuerne sammen med vores børn, fremfor de opgørelser, som tæller bl.a. sygemeldte, vikarer og ledere med, på trods af at ikke alle er til stede sammen med børnene.

Specialister i børnepsykologi har sagt det flere gange, flere steder. Forældre har sagt det. Det pædagogiske personale har sagt det. Der skal flere voksne til vores børn i de danske daginstitutioner. Vores børn har ret til og krav på et godt børneliv!

Det er et politisk ansvar at sikre rammer og vilkår for et godt børneliv. Vi kan ikke blive ved med at diskutere tal. For mens vi gør det, svigter vi vores børn. Det er uansvarligt.

Vi har haft diskussionen i byrådet og et forslag om at undersøge tilstedeværelse faldt til jorden. Det var for dyrt, var argumentet. Men det er alt for dyrt at lade stå til.

Kære byråd, kære direktør, kære rådmand. Hvad har I tænkt jer at gøre? Ansvaret er jeres.

Læserbrev: Vi fejler stort, når vi ikke sikrer børn den bedste start på livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce