Man tror lige, regeringen har lyttet til sit landsbyudvalg, men ...


Man tror lige, regeringen har lyttet til sit landsbyudvalg, men ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jørgen Ørgård, Gl. Kirkevej 7, Knebel
Billede
Debat. 

Udvikling: Man kan narre hele folket en del af tiden, og man kan narre en del af folket hele tiden, men man kan ikke narre hele folket hele tiden.

Ved fremlæggelse af finanslovsforslaget hedder det sig: "Hele 332 millioner er der sat af til en landsbypulje, der skal gå til både nedrivning og opbygning". Og finansministeren uddyber: "Vi har behov for at vores samfund hænger sammen, at landsbyerne er attraktive, og at folk har lyst til at flytte dertil."

Det ser for en stund ud, som om regeringen har lyttet til sit eget nedsatte landsbyudvalg, som anbefaler at afsætte 330 mio. kr. til landsbyerne pr. år i 10 år.

Er der så afsat to mio. mere pr. år end landsbyudvalget har anbefalet? Så må klokkerne da bimle. Et overbud i forhold til eksperternes råd? Næppe!

Ved nærmere studium er det selvfølgelig heller ikke tilfældet. De 332 mio kr. afsættes over fire år og ikke pr. år, som anbefalet af landsbyudvalget. Dertil er LAG-midler beskåret. Det til trods for at et righoldigt udvalg af politikere fra flere partier ved enhver given lejlighed står på nakken af hinanden for i skåltaler at styrke livet på landet, styrke landsbyer og landdistrikter, så er finanslovens bud her en reduktion i forhold til nuværende situation.

Der skal afsættes betydeligt flere midler til LAG-ordningen og Landdistriktspuljen samt en langt mere ambitiøs landsbyfornyelsesindsats end den, regeringen lægger op til og som landsbyudvalget påpeger. Da København fik brokvarterene renoveret var det ikke for mio. men milliarder af kroner.

Finansministeren og andre med ham siger jo, at det går godt i Danmark og sætter mange millioner af til forhandling - sikkert først og fremmest med DF. Hvis DF så har lyttet til regeringens eget landsbyudvalg og benytter lejligheden til at kapre flere vælgere i det såkaldt "gule Danmark" ved at foreslå en forøgelse af landsbypuljen, så har regeringen da skudt sig selv i skoen. Men her på landet skal vi nok ikke kloge os for meget?

Man tror lige, regeringen har lyttet til sit landsbyudvalg, men ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce