Når fordomme gøres til sandheder: Homoseksualitet er ikke synd


Når fordomme gøres til sandheder: Homoseksualitet er ikke synd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans Vium Mikkelsen, Aastrup Alle 21, Haderslev
Billede
Debat. 

Martin Nissen har gjort sig til talsmand for en mængde synspunkter omkring kristendom og homoseksualitet, som ikke kan stå uimodsagte. Martin Nissen anfører heri bl.a. at regeringen har afsat 25 mill kr. til "oplysning om homoseksualitet" begrundet i at "homoseksuelle tit føler sig dårligt tilpas". Videre skriver han, at det er klart at homoseksuelle får det dårligt, når de "lever på en anden måde, end Gud har bestemt og designet os til" og at homoseksualitet er udtryk for at mennesket har udskiftet "Guds sandhed med løgnen".

Indlægget fra Martin Nissen bekræfter på sørgelig vis, hvorfor regeringen har valgt at bruge 25 mill. kr. af satspuljemidlerne til at iværksætte en handlingsplan for lesbiske, bøsser, biseksuelle, trans- og intetkønnede (LGBTI). Årsagen til denne satsning er bl.a. at disse grupper bliver udsat for diskrimination og chikane, og at der stadig fra manges side bliver set skævt til disse. Fordommene trives - og sammen med uvidenhed og intolerance er de er med til at marginalisere og udskamme mennesker på basis af deres seksualitet og køn.

Martin Nissens grundpræmis: At homoseksualitet er imod Guds skaberorden - holder ikke, lige så lidt som at homoseksualitet kan beskrives som unaturligt, eller kan ses som et udtryk for, at mennesket har udskiftet Guds sandhed med løgnen. Bagved argumentationen ligger en forståelse af, at vi direkte kan overføre indholdet af de bibelske tekster til i dag uden at tage hensyn til de historiske, kulturelle, sociale og religiøse forskelle mellem de forhold de forskellige tekster i Bibelen afspejler og forholder sig til, og vores samtid i dag. Skal vi læse Bibelen bogstaveligt 1:1, er der uhyrligheder nok at tage af - hvilket de moderne kritikere af kristendom da heller ikke er bleg for at gøre opmærksom på.

Bibelen er ikke en lovbog, den skal hele tiden fortolkes. Bibelen indeholder ikke paragraffer, der anfører, hvordan vi skal leve - lige så lidt som Bibelen udgør et nagelfast moralkodeks. En sådan opfattelse fører ikke til andet end selvretfærdighed, hvilket er temmelig langt fra Bibelens vanskelige og overordnede fordring om, at vi skal elske vores næste som os selv.

I Danmark blev vielseslovgivningen ændret i 2012, således at par af samme køn kan indgå ægteskab i folkekirken. Måden lovgivningen blev ført igennem på var ikke køn, men jeg var og er enig i formålet med at indføre et sådant nyt ritual. Tilfreds er jeg også med, at den enkelte præst af teologiske grunde kan afvise at foretage vielsen - og derfor må henvise til en kollega. For dette er netop udtryk for, at der i folkekirken gives plads til forskellige fortolkninger, og at ingen - hverken præst eller lægmand - kan hævde at besidde sandheden med stort S.

Når fordomme gøres til sandheder: Homoseksualitet er ikke synd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce