Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Rødt eller grønt. Bøf af kød, tak!


Rødt eller grønt. Bøf af kød, tak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Erling Bonnesen (V), miljø- og fødevareordfører, Kløverbakken 12, Broby
Michael Bager
Debat. 

Fødevarer: En god bøf, steak, flæskesteg eller anden kødret af dansk kød er godt, sundt, sikkert og klimavenligt.

Grøntsager og salat er også godt, men ikke hvis det er det eneste, der er på tallerkenen. En bøf skal være af kød og gerne med tilbehør og helt efter forbrugernes eget valg, mix og sammensætning.

Kød er vigtig i varieret kostsammensætning. Kød indeholder protein og er vigtig for kroppens opbygning og vedligeholdelse.

Greenpeace og andre vil erstatte kødet med planteprodukter. Det er dem frit for i Greenpeace og andre at fravælge kød, men forbrugerne behøver ikke lade sig pådutte moraliserende ensidige holdninger.

Danske bøffer af kød er verdens mest klimavenlige. Vælg dansk kød i stedet for udenlandsk, så er man også grøn og hjælper klimaet.

Fødevareproduktionen, også kød, er steget de seneste 25 år. Samtidig er udledningen af drivhusgasser fra fødevareproduktionen i Danmark faldet med 20 pct. Med dansk kød spiser vi mere klimavenligt end tidligere. Dansk kød er produceret med højt niveau på fødevaresikkerhed og lavt medicinforbrug.

Dem, der foretrækker alternative plantebøffer, er velkommen til det, men danske bøffer skal være af kød.