Ubalance er en forældet dagsorden - vi arbejder sammen med hele landet


Ubalance er en forældet dagsorden - vi arbejder sammen med hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kasper Holten, teaterchef, Det Kgl. Teater, København
Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Debat. 

Balance: Kim Ruberg opfordrer i sin kronik 15. november i avisen Danmark regeringen til at tage penge fra de store nationale kulturinstitutioner som f.eks. Det Kgl. Teater, for at kunne styrke det lokale kulturliv. Vi er på Det Kgl. Teater helt enige i, at det lokale kulturliv rundt om i Danmark præsterer fantastiske resultater. Det ser vi ved selvsyn igennem vores mange samarbejder med lokale balletskoler, teaterforeninger og andre kulturaktører landet over.

Men er en beskæring af en nationalscene, med 800.000 årlige besøgende, virkelig vejen frem for at udvikle lokal kunst og kultur? Vi tror ikke på, at det er et enten eller. Vi tror på, at det er vigtigt, at nationalscenen kommer ud i landet - som vi f.eks. gør det til sommer, når op mod 100.000 mennesker vil se os opføre "Kong Arthur" i fri luft ved Moesgaard i Aarhus. Eller som det sker, når teaterforestillinger fra Det Kgl. Teater kommer på turne rundt i hele Danmark. For slet ikke at tale om vores fantastiske samarbejde med 25 partnerskabsskoler i Jylland.

Vi bilder os faktisk sågar ind, at mange lokale aktører ville være ret kede af det, hvis Det Kgl. Teaters muligheder for at samarbejde og nå længere ud blev stækket. Og vi tror på, at danskere i hele Danmark gerne ser et stærkt Kongeligt Teater som et nationalt fyrtårn, der både samarbejder lokalt, giver unikke oplevelser for danskere fra hele landet som besøger hovedstaden, og som brander Danmark internationalt. Ja, mere end det: Vi ved det faktisk.

For heldigvis kan vi konstatere fra vores seneste omdømmemåling, at hele 69 pct af alle danskerne bakker helhjertet op om, at vi skal have et stærkt Kgl. Teater! Og når vi samtidig ser, at Det Kgl. Teater ligger nr. 8 (lige over LEGO) på den dugfriske YouGov-måling over virksomheder, danskerne vil anbefale til hinanden, så synes jeg, at vi er til for alle. Dermed ikke sagt, at vi ikke vil være mere for endnu flere.

Måske er det ved at være en forældet dagsorden at se på balancen i landet som et enten-eller? Måske er det synergien ved et både-og vi skal dyrke endnu mere. Vi bakker op om flere midler til det rige lokale kulturliv, men vi tror også på, at stærke nationale institutioner kan gavne, inspirere og berige i hele landet.

Ubalance er en forældet dagsorden - vi arbejder sammen med hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce