De vildeste våben

Disco-kuglen får selv de mægtigste monstre til at danse, så du let kan rydde dem af vejen.

De vildeste våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ratchet og Clank er vidunderligt bevæbnet - og knap så kendte som fortjent.

Alle kender Mario, Luigi og de andre Nintendo-figurer, men selv om PlayStation har større succes, har den kastet langt færre spilhelte af sig. Det nærmeste, vi kommer, er nok Ratchet og Clank. Den kattelignende »Lombax« og hans lille robot har optrådt i en perlerække af platformspil. Nu dukker de omsider op på PlayStation 4, og der er sågar lavet en spillefilm, som dog næppe når danske biografer.

Den gamle spilserie har aldrig taget sig bedre ud.
Den gamle spilserie har aldrig taget sig bedre ud.

Det nye spil er dybest set en genopsætning af den 14 år gamle klassiker, der startede det hele på PlayStation 2. Spillet er peppet op med nye våben og baner, men de færreste husker vel originalen godt nok til at bemærke forskellen. Til gengæld er grafikken i en helt anden klasse end før. Det er næsten som at se en Pixar-tegnefilm, og i bedste PlayStation-tradition er både tekst og tale smukt versioneret til dansk.

Stor opfindsomhed

Dette er et actionfyldt spil i den kulørte genre - med ekstremt gakkede våben. Hvad siger du til en discokugle, der tvinger selv de mægtigste monstre ud i Travolta-agtige danse-spasmer, så du let kan rydde dem af vejen? For ikke at nævne pixellerings-kanonen, der forvandler fjenderne til primitive Minecraft-figurer.

Banerne er fordelt over flere planeter, som alle indbyder til udforskning, men spilmekanikken er så lineær, at man sjældent farer vild. Af og til kan synsvinklen drille, så man uforskyldt hopper i afgrunden, men man sættes sjældent langt tilbage.

Selv om meget er ved det gamle, føles det nye Ratchet & Clank friskt og opfindsomt. Det er en fryd at svinge sig i elastiske reb, hoppe på magiske trampoliner - og nedkæmpe bizarre fjender med det i særklasse opfindsomme våbenarsenal. Den begrænsede berømmelse er ufortjent - og PlayStations to små stjerner får herfra fire af de store.

RATCHET & CLANK

Fire stjerner ud af seks

Kræver en PlayStation 4.

Pris: ca. 300 kr. (www.kortlink.dk/m2xw)

Aldersmærke: 7 år

Mere information: www.kortlink.dk/m2xv

De vildeste våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce