Dødsfald - Aage Laumark-Møller


Dødsfald - Aage Laumark-Møller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhenværende højskoleforstander Aage Laumark-Møller, Odder, er død, 81 år.

Aage Laumark-Møller blev født i 1929 i Vilsbæk Østerbjerge tæt ved den tyske grænse ved Kruså.

Kort før befrielsen blev han mishandlet af Gestapo, som kom en sen aften på jagt efter en modstandsmand, som de var blevet adviseret om havde gemt sig på Østerbjerge. Det fik følger for hans helbred resten af livet.

Efter studentereksamen begyndte Aage Laumark at læse religionshistorie i København. Efter fire år måtte han opgive af helbredsgrunde og læste i stedet til lærer. Efter et par kortere vikariater blev han lærer på Vrå Højskole og fik en livslang kærlighed til det arbejde.

I 1965 flyttede han med sin kone Ragnhild Laumark-Møller, der nu også var højskolelærer, til Odder Højskole. Her blev de i 13 år og faldt godt til i byen. Aage Laumark var ved siden af sit arbejde på højskolen engageret i forskellige protestgrupper, først modstanden mod EF før 1972 - og derefter 1973-77 i modstanden mod atomkraft, som konkretiseredes i Odderegnens Energigruppe.

I 1978 flyttede Aage Laumark med kone og de to halvvoksne døtre til Støvring Højskole, hvor han blev forstander. Det lykkedes med en stor indsats at få elevtallet op på den nedslidte skole, men midt i 1980'erne gik det dårligt igen for højskolene også i Støvring. Det blev en proces, der endte med sygdom og førtidspension.

I alle årene var Aage Laumark en ivrig foredragsholder, der drog land og rige rundt og holdt foredrag blandt andet om vikinger, danske kirker, Egypten og pyramiderne og om Kina. Meget af det udsprunget af et aktivt rejseliv.

Efter at være flyttet tilbage til Odder i 1997 blev Aage Laumark efter nogle få år syg, og sine sidste år tilbragte han på plejehjem.

Dødsfald - Aage Laumark-Møller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce