Dødsfald: Birte Jensen


Dødsfald: Birte Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygeplejerske Birte Rosenberg Jensen, Risskov, er død, 83 år.

Birte Jensen, der var født Kastberg, voksede op i Aarhus som en efternøler til en ældre bror. Hun blev sproglig student fra Aarhus Katedralskole, og efter et år som au pair i Paris uddannede hun sig til sygeplejerske på Århus Kommunehospital, hvor hun efterfølgende blev ansat. Efter en periode i København, hvor hun supplerede sin uddannelse med specialer i barsel og psykiatri, vendte hun tilbage til Aarhus.

Her giftede hun sig i 1959 med Peter Jensen, der senere blev administrerende direktør i Carl Christensen a/s. I de første år af ægteskabet flyttede parret hyppigt i takt med Peter Jensens karriere, inden de slog sig ned i Risskov, hvor deres to sønner voksede op.

Birte Jensen passede børnene derhjemme, mens de var små. Senere fik hun mulighed for at vende tilbage til Kommunehospitalet, hvor hun arbejdede på svangreambulatoriet i en længere årrække frem til sin pensionering midt i 1990'erne.

Livet derhjemme med familien var omdrejningspunktet i Birte Jensens liv, og det var en stor glæde for hende, da hun med tiden blev farmor til to børnebørn.

Ud over familien var haven hendes helt store interesse, men hun var også en fremragende kok og så dygtig til at sy, at hun selv kreerede det mest af sin garderobe. Med både en ægtefælle og to sønner, der var ivrige jægere, tog Birte Jensen også den interesse op. Hun blev selv en habil jæger og havde også stor fornøjelse af de jagthunde, parret havde gennem årene.

Birte Jensen var i de sidste to år ramt af Alzheimers, og i juni 2017 måtte hun flytte til en ældrebolig i Ankersgade, hvor hun døde som følge af sygdommen. Hun efterlader sin ægtefælle og sine to sønner samt deres familier.

kit

Dødsfald: Birte Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce