Dødsfald: Birthe Søndergaard


Dødsfald: Birthe Søndergaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birthe Søndergaard, Hammel, er død. Hun blev 89 år.

Birthe Søndergaard var født i Skjød i 1929 som datter af købmand P. Vestergaard. Hun voksede op sammen med sine to brødre i et kærligt og farverigt hjem med megen selskabelighed. Efter endt skolegang kom hun i huset hos tandlæge Bølling i Hadsten. Hun lærte mange ting om husførelse, som blev til stor glæde og nytte for hende senere hen i livet, og hun blev interesseret i at arbejde med børn.

Birthe Søndergaard tog først i 1950'erne uddannelsen som barneplejerske og fik ansættelse på Hasle Spædbørnshjem. Senere kom hun til Hald Ege, hvor hun arbejdede med polioramte børn. I 1960 giftede hun sig med Kurt Søndergaard og flyttede i hus i Vorup ved Randers. Birthe Søndergaard arbejdede også der på børnehjem, indtil parret fik sit første barn, Steen, i 1962. Parrets anden søn, Jens Peter, kom til i 1965.

I 1963 flyttede familien til Skjød, hvor de overtog hendes forældres købmandsforretning, som de drev til 1976, hvor de flyttede til Durup i Salling. Her genoptog Birthe Søndergaard arbejdet med børnene og blev dagplejemor. Hun var meget afholdt på grund af sin kærlige og omsorgsfulde måde at omgås børnene på.

Efter sin mands død i 2000 flyttede Birthe Søndergaard til Hammel og tilbage til sin fødeegn. Her plejede hun gamle venskaber og levede et aktivt liv, hvor hun også fik nye venner. I sit liv og sin færden var hun meget afholdt af de mennesker, der kom i berøring med hende. Hun var trofast kirkegænger og havde sin faste gang i Kirkecaféen i Hammel i godt selskab med nære venner.

Familien betød meget for hende, og hun var altid glad, når der kom besøg. Det var af stor betydning for Birthe Søndergaard, at der kom et barnebarn og senere to oldebørn, som især i den sidste tid bragte hende stor glæde.

Birthe Søndergaard efterlader sine to sønner, et barnebarn og to oldebørn.

lea

Dødsfald: Birthe Søndergaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce