Dødsfald: Bodil Ellerup


Dødsfald: Bodil Ellerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cand.mag. og tidligere underviser på Aarhus Statsgymnasium Bodil Ellerup, Sifsgård i Åbyhøj, tidligere Risskov og Holme, er død, 82 år.

Bodil Ellerup blev født i Bølling ved Egtved. Hendes far var lærer, og i 1942 flyttede familien - der også talte hendes brødre Helge og Arne - til Astrup ved Solbjerg, og Bodil Ellerup fik dermed sin skolegang på Odder Realskole.

Da familien i 1949 vendte tilbage til Egtved, kom Bodil Ellerup på Kolding Gymnasium, hvor hun tog studentereksamen i 1954. Efter et år i huset begyndte hun på Aarhus Universitet. Hun læste musik og fransk og blev cand. mag i 1963.

Efter nogle få år som underviser i musik på musikinstituttet på Aarhus Universitet blev hun ansat på Aarhus Statsgymnasium, hvor hun underviste i musik og fransk indtil sin pensionering i 2001.

Musik og fransk var ikke kun Bodil Ellerups fagområder, det var også hendes store livslange interesser. Hun holdt meget af både det franske sprog, af landets kultur og levevis og fik gennem livet lejlighed til mange besøg i landet og dermed også mange kontakter.

Bodil Ellerup var musikalsk begavet og blev allerede som barn en meget dygtig pianist. Hun var medlem af flere kor og deltog i korstævner i både Danmark og udlandet og fulgte på forskellig vis med i musiklivet i Aarhus, hvor hun bl.a. nød at gå til koncerter og opera i Musikhuset.

Rejser var en anden passion for Bodil Ellerup, og hun nåede bl.a. at opleve både Vietnam, de tidligere Dansk Vestindiske Øer, flere afrikanske lande, USA og det meste af Europa.

Bodil Ellerup forblev ugift og har tidligere boet i Risskov i en årrække, inden hun i 2001 flyttede til Holme Parkvej. Siden september 2017 har hun boet på Sifsgård i Åbyhøj, hvor hun sov stille ind. Bodil Ellerup efterlader sine to brødre og deres familier, som hun var nært knyttet til.

kit

Dødsfald: Bodil Ellerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce