Dødsfald: Ebba Steentoft Reimers

Ebba Steentoft Reimers

Dødsfald: Ebba Steentoft Reimers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidl. handelsoverlærer og institutbestyrer på Handelshøjskolen i Aarhus, Ebba Steentoft Reimers, Højbjerg, er død, 89 år.

Ebba Reimers var født Holst og voksede op sammen med en lillesøster i Lundfod ved Brande, hvor deres far var købmand. I 1945 flyttede hun til Aarhus, hvor hun blev handelsstudent og derefter uddannede sig til tresproglig korrespondent. Hun bestred en række job som sekretær og korrespondent i forskellige virksomheder og på Aarhus' daværende aftenseminarium, inden hun fra 1960 til 1962 videreuddannede sig til handelslærer i maskinskrivning, kontorfag, kommunikation og samfundsøkonomi. Sideløbende arbejdede hun som timelærer på bl.a. Jydsk Teknologisk Institut og på Handelshøjskolen, hvor hun blev fastansat i 1962 og fortsatte sit undervisningsvirke frem til 1993.

Ebba Reimers satte ikke bare en ære i at følge med i den teknologiske udvikling fra maskinskrivning og edb til it, hun var også ofte på forkant med ny teknik og hjælpemidler, som hun inddrog i sin undervisning. Som underviser var hun flittig, nysgerrig og idérig, men midt i efterdønningerne efter ungdomsoprøret fastholdt hun også vigtigheden af altid at være dannet og velklædt - både personligt og som en del af sin undervisning.

Hun deltog i revision af korrespondentstudiet og var en af drivkræfterne bag oprettelsen af Erhvervspraktisk Institut i 1972, der omfattede fag som regnskabslære/erhvervsøkonomi, erhvervsret, stenografi og tekst- og sagsbehandling, og hvor hun selv blev institutbestyrer.

Som ung kvinde meldte Ebba Reimers sig ind i KU, hvor hun traf Oluf Reimers, som hun giftede sig med i 1953. Parret fik sønnerne Keld og Steen, og efter nogle år i Midtbyen flyttede familien i 1967 til Højbjerg, hvor Ebba Reimers skulle komme til at bo i samme hus resten af livet.

Hun fik et usædvanligt aktivt liv, hvor hun og hendes mand både delte en interesse for politik og et engagement i FOF - dels som underviser og senere som medlem af den lokale ledelse, inden hun i 1974 blev FOFs repræsentant i Voksenundervisningsnævnet og Fritidskommissionen i Aarhus Kommune.

Ebba Reimers gik på pension i 1993, men fortsatte sin aktive livsstil. Hun blev bidt af bridge, som hun spillede mindst to gange om ugen, og meldte sig ind i en af byens OK-klubber. Her etablerede hun et turudvalg, hvor hun selv arrangerede mange af turene med sin sædvanlige grundighed.

Efter Oluf Reimers' død i 2012 blev Ebba Reimers boende alene i parrets hjem med god støtte af sine to sønner og sin store omgangskreds. Hun bevarede sin mentale friskhed til det sidste og sov stille ind i sit hjem efter få måneders sygdom.KIT

Dødsfald: Ebba Steentoft Reimers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce