Dødsfald: Else Grete Endres


Dødsfald: Else Grete Endres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere sygehjælper Else Grete Endres, Aarhus, er død, 75 år.

Else Endres var født og opvokset i Aarhus. Hun blev uddannet som klinikassistent og arbejdede i flere år på en tandlægeklinik.

Som ung pige var hun aktiv i de blå pigespejdere, hvor hun senere blev leder. Under det årlige natløb, der blev arrangeret i samarbejde med de gule drengespejdere, traf hun som 18-årig Jürgen. De to blev gift i 1963 og fik en søn og en datter. Efter en kort periode på Trøjborg flyttede parret til Brabrand og derfra til Malling, hvor de boede i 30 år.

Da Else Endres var blevet mor, passede hun børnene derhjemme i de første år, inden hun blev sygehjælper på det daværende kommunehospital. Efter en afstikker til et par af byens plejehjem vendte Else Endres tilbage til kommunehospitalet, hvor hun i 10 år arbejdede på neurologisk afdeling - primært som aften- og nattevagt.

Else Endres var en kreativ kvinde, der var glad for at strikke, brodere og male, og parret nød også, at de med huset i Malling fik en have, der blev en fælles interesse for parret. Sammen med Jürgen, der gennem alle årene har arbejdet hos det daværende Jydsk Telefon bl.a. som inspektør, fik Else Endres også mulighed for at rejse en del.

I sine aktive år tog hun sig også af en enlig tante, der boede på plejehjemmet Rosenvang, hvor Else Endres blev medlem af beboerrådet på vegne af tanten.

Else Endres fik imidlertid problemer med sit helbred allerede som godt 40-årig, og med hjælp fra specialisterne på neurologisk afdeling var hun blandt de første, der blev diagnosticeret med fibromyalgi og fik tilkendt førtidspension omkring 1990. Undervejs stødte der flere helbredsproblemer til, og Else Endres døde dermed efter mange års tiltagende sygdom. Hun efterlader sin ægtefælle og deres to børn samt fire børnebørn.

kit

Dødsfald: Else Grete Endres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce