Dødsfald: Erik Gram-Sørensen

Erik Gram-Sørensen

Dødsfald: Erik Gram-Sørensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhenværende hoteldirektør Erik Gram-Sørensen, Ebeltoft, er død, 88 år.

Erik Gram-Sørensen var de seneste år af sit liv nok svækket efter sygdom, men formåede længe at tage del i begivenheder med relation til hans tidligere virke, således premieren på den årlige Randers Revy på Pakhuset i Randers. Det var Gram-Sørensen, der selv havde indført revytraditionen i Randers gennem sommerrevyerne på Hotel Kongens Ege.

Erik Gram-Sørensen var født i Agri og voksede op i Åstrup ved Skødstrup. Han fik som ung en uddannelse som tjener på Hotel Regina i Aarhus og blev efter aftjent værnepligt i en ubåd elev på kokkeskoler i Schweiz og Frankrig. I en alder af kun 23 år blev han inspektør på Hotel Royal i Aarhus, inden han to år senere ansattes som purser i SAS. I 1958 blev han og hustruen Ulla gift.

I 1961 blev Hotel Vigen i Ebeltoft erhvervet, og dermed blev også grunden til en karriere i hotel- og restaurationsbranchen lagt. Der blev foretaget stor ombygninger af Hotel Vigen, og sideløbende virkede Erik Gram-Sørensen ved Europafærgen, forpagtede Kalø Slotskro og drev hotel Tre Ege i Brabrand.

Undervejs var han en tid medlem af Ebeltoft Byråd, valgt af Venstre.

Da Erik Gram-Sørensen i 1972 solgte Hotel Vigen, etablerede han sit eget konsulentfirma, International Hotel Management Corporations. For næsen af Tvind-imperiet købte han i 1979 sammen med murermester Thage Arnholm det dengang nødlidende Hotel Kongens Ege i Randers. Der blev gennemført både renoveringer og udvidelser, og Erik Gram-Sørensen blev eneindehaver.

Det var i de år, traditionen for sommerrevy på Kongens Ege blev indført under medvirken af den tids mest kendte danske kunstnere - Otto Brandenburg, Elga Olga, Simon Rosenbaum og Grethe Thordal er blot nogle af dem.

Erik Gram-Sørensen købte i 1989 tre hoteller i Fredericia. Da var Hotel Kongens Ege afhændet til Scandic-kæden. Blandt de tre hoteller i Fredericia var Hotel Kronprinds Frederik, som han solgte 1. september 2011. Otte dage senere, 9. september samme år, ramtes han af en hjerneblødning, som nok bandt ham til en kørestol, men som længe bevarede hans hjernevirksomhed uskadt.

Erik Gram-Sørensens hustru døde præcis ét år og én dag før han. Ægteparret mistede en søn i 2002 og efterlader nu datteren Pia i Hærup ved Hobro samt tre børnebørn og to oldebørn.

Dødsfald: Erik Gram-Sørensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce