Dødsfald: Erling Vendelbo

Erling Vendelbo

Dødsfald: Erling Vendelbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner Erling Vendelbo, Aarhus, er død, 79 år.

Erling Vendelbo var født og opvokset på en lille ejendom i Sabro Bjørnkær sammen med to yngre søstre. Familien flyttede i 1955 til Risskov, og Erling Vendelbo kom i lære som bager og derpå som gartner, men det var ikke nogen succes, og Erling Vendelbo begyndte i stedet at ernære sig som bud.

Da han var i 20'erne, begyndte han at arbejde mere målrettet med sit kunstneriske talent. I starten malede han naturalistisk med inspiration fra naturen, inden han senere begyndte at eksperimentere med andre genrer og udtryksformer - bl.a. pointillisme, linoleumstryk og happenings.

Fra 1965 til 1967 uddannede han sig på Det Jyske Kunstakademi og fokuserede efterhånden på de collager, han blev mest kendt for. Materialet til collagerne var ofte plakatrester, han fandt rundt omkring i byen, og inspirationen hentede han i en af sine andre store interesser - nemlig musikken.

Erling Vendelbo stod i en årrække for påskeudstillingerne i Lading, hvor han supplerede udstillingerne med musik. Han udstillede også selv her, men var fra 1970'erne og fremefter også med på et utal af andre store og mindre udstillinger - primært i Aarhus og i Østjylland. Han havde en solid humoristisk sans og ved siden af sin billedkunst skrev han digte, som han ind i mellem læste op på udstillingerne, og i de senere år begyndte han også at dyrke poetry slam. Blandt Erling Vendelbos andre interesser var byens kulturliv, hvor han ind i mellem markerede sig som en meget begejstret tilskuer i teatret og i Musikhuset, men han havde også en meget stor forkærlighed for Frankrig og modtog to gange et legat, der muliggjorde to længerevarende ophold i Paris.

Erling Vendelbo havde et sårbart sind, der flere gange bragte ham i kontakt med det psykiatriske behandlingssystem, og i 1970 fik han tilkendt førtidspension. I de tidlige år havde han sloges med sin seksualitet, inden han åbent begyndte at leve som bøsse, og gennem livet havde han flere kærester, bl.a. en trofast ven gennem mere end 20 år.

Efter 25 år i Fiskergyden har Erling Vendelbo de sidste 15 år boet i en lejlighed i Rosengården midt blandt sin enorme bogsamling og sin lige så omfattende musiksamling med især klassisk og tolvtonemusik.

I de sidste år fik han sværere ved at arbejde med sin kunst, og han tilbragte i stedet stadig mere tid ude i byen bl.a. i en ny kreds af bekendte omkring Telefontorvet.

Erling Vendelbo sov stille men uventet ind i sin lejlighed, hvor han senere blev fundet af sin søster.

kit

Dødsfald: Erling Vendelbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce