Dødsfald: Finn Glad


Dødsfald: Finn Glad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere varmemester og underviser på Teknisk Skole Finn Jørgensen Glad, Ingerslev, er død, 74 år.

Finn Glad var tvilling og blev født på Fødselsstiftelsen i Aarhus sammen med søsteren Kirsten, kaldet Kitte. Sammen med storesøsteren Aase voksede de op i Grønnegade, inden familien senere flyttede til Holme, hvor de indtil da havde haft kolonihave.

Finn Glad gik på Valdemarsgades Skole og på Holme Skole og kom derefter i lære som blikkenslager og rørlægger. Efter nogle år i faget tog han autorisationsuddannelsen med henblik på at komme til at undervise. Efter en periode på tekniske skoler i København og i Esbjerg vendte han tilbage til Aarhus, hvor han underviste på Teknisk Skole i en årrække. Han var en afholdt lærer, der lagde vægt på omhu og nøjagtighed, hvilket indbragte ham tilnavnet "Millimeterglad".

Finn Glad blev senere varmemester på det tidligere Århus Kunstmuseum i Vennelystparken, inden han kom til Aarhus Kommunale Værker, hvorfra han gik på efterløn i 2006.

Finn Glad var en charmerende og udadvendt mand. Han stiftede ikke selv familie, men giftede sig i en moden alder med Ruth, der havde tre voksne børn. Parret fik 12 gode år sammen, inden hendes alt for tidlige død som følge af kræft.

I 1969 var Finn Glad en blandt fire venner, der stiftede et lille kollektiv i Montanagade. Med tiden købte han de andre kollektivister ud og blev dermed i stand til at leje dele af huset ud - bl.a. til glæde for sine søskendebørn.

Finn Glad var en livsnyder, der især holdt meget af at rejse - gerne to-tre gange årligt. Han var også meget sportsinteresseret og var som ung mand en talentfuld håndboldspiller, der opnåede en plads på Vibys daværende førstedivisionshold. Han måtte imidlertid opgive sport på eliteniveau, da han blev ramt af en nyresygdom. I stedet blev han håndboldtræner i flere af klubberne i den sydlige del af Aarhus og byens opland gennem en årrække.

I 1996 fraflyttede Finn Glad sit hus i Montanagade og købte den gamle smedje i Ingerslev ved Tranbjerg, hvor han siden har boet. Finn Glad døde efter et kompliceret sygdomsforløb og efterlader sine to søstre og sin hustrus børn samt deres respektive familier.

kit

Dødsfald: Finn Glad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce