Dødsfald: Frode Greve Rasmussen


Dødsfald: Frode Greve Rasmussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere brugsuddeler Frode Greve Rasmussen, Ebeltoft, er død. Han blev 91 år.

Frode Greve Rasmussen voksede op i Fjellerup, hvor hans far også var brugsuddeler.

Frode Greve Rasmussens familie var aktiv i modstandskampen på Djursland, og han blev som 18-årig taget til fange af Gestapo. Her sad han i de sidste måneder af krigen interneret i den tyske fangelejr Frøslevlejren, og oplevelser herfra prægede hans senere liv.

Efter læretiden i Fjellerup Brugs valgte han at arbejde som kommis forskellige steder i landet. For at udvide sin horisont tog han på Krabbesholm Højskole og senere Den Danske Andelsskole i Middelfart.

Frode Greve Rasmussen vendte tilbage til Fjellerup, hvor han blev uddeler i Brugsen gennem næsten 25 år. Her stiftede han familie med kone og fire børn, og han levede et aktivt liv med forretning og foreningsliv, bl. a. som formand for den grundtvigianske Norddjurslands Valgmenighed og som bestyrelsesmedlem for Vivild Ungdomsskole. Han har endvidere været formand for Gestapofangerne Randers og formand for Landsforeningen Gestapofangerne.

Frode Greve Rasmussen havde den store sorg at miste et af sine børn og få år senere sin kone i en ung alder.

Efter årene i Fjellerup Brugs slog han og hans senere kone sig ned i Nr. Borup. De købte den nedlagte brugs, og efter nogle år som købmandspar flyttede de til Grenaa for at nyde pensionisttilværelsen der.

For ti år siden valgte parret at flytte i lejlighed i Ebeltoft. Her nød Frode Greve Rasmussen at deltage i forskellig foreningsaktivitet, og han var aktiv med at samle oplysninger fra modstandskampen og at skrive erindringer og lokalhistorie fra Fjellerup og omegn. Det var en stor glæde for ham at samle børn, børnebørn og de otte oldebørn.

Dødsfald: Frode Greve Rasmussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce