Dødsfald: Hanne Nødskov

Hanne Nødskov

Dødsfald: Hanne Nødskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræftpsykolog, cand.psych. Hanne Nødskov, Malling, er død, 72 år.

Hanne Nødskov blev født i Aarhus, hvor hun voksede op sammen med to søstre og en bror. Hun var særdeles velbegavet og kom derfor på Marselisborg Gymnasium, hvorfra hun blev familiens første student. Hun besluttede sig derefter for et sabbatår på Bornholm, hvor hun traf Helmer Petersen. Parret blev gift og fik børnene Christian og Christine, og opholdet på Bornholm blev dermed af flere års varighed.

På klippeøen tog Hanne Nødskov en laborantuddannelse og arbejdede derefter som laborant i nogle år, inden familien flyttede til Jylland i slutningen af 1970'erne. Hanne Nødskov fik nu mulighed for at læse videre og valgte psykologistudiet på Aarhus Universitet.

Midt i 1980'erne mistede hun sin mor til brystkræft. Begivenheden blev skelsættende for Hanne Nødskov, der efterfølgende specialiserede sig i at hjælpe kræftpatienter, og hun arbejdede de følgende år på kræftafdelingerne på sygehusene i Vejle og Esbjerg, inden hun i 2001 vendte tilbage til Bornholm sammen med Helmer. Her indfriede de deres drøm om et lille hus med havudsigt syd for Gudhjem.

Kræftens Bekæmpelse åbnede samme år en kræftrådgivning på Bornholms Hospital, som Hanne Nødskov blev leder af. Hun fortsatte dermed sit arbejde med kræftpatienter og skrev også bogen "Kræft på tværs", der opsummerer hendes erfaringer efter mange års arbejde inden for dette felt.

Hanne Nødskov passede sin mand Helmer Petersen, der var syg af kræft, indtil han gik bort i 2011. Et par år senere flyttede hun til Malling og kom dermed tættere på både sine børn og fem børnebørn samt sine søskende.

Hanne Nødskov var en uselvisk, generøs og meget arbejdsom kvinde, der altid tilgodeså både klienter og sin familie, inden hun tænkte på sig selv. Hanne var noget for alle, professionelt såvel som privat. Hun tog andres situation til sig og gik meget langt for at hjælpe. Hun yndede at flytte fokus fra sig selv, som hun ofte sagde.

Hun efterlader sig familie - og et dybt indtryk i de manges hjerter, hun har arbejdet for og med igennem årene. Efter et travlt og rigt arbejdsliv fik hun fem gode år i Malling som efterlønner og derpå pensionist. I de år blev børn og børnebørn hendes hovedfokus. Hun nød at gøre en forskel i hverdagen for de unge familier, og hun værdsatte også muligheden for at tilbringe tid sammen med sine søskende til foredrag, på besøg og rejser.

I februar fik Hanne Nødskov selv diagnosen lungekræft. Sygdommen var allerede på dette tidspunkt for fremskreden til, at behandling med helbredende sigte var mulig, og med sit kendskab til sygdommen og behandlingens bivirkninger fravalgte hun livsforlængende behandling. Hun efterlader to børn og svigerbørn samt fem børnebørn og sine søskende.

Dødsfald: Hanne Nødskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce