Dødsfald: Jørgen Bang


Dødsfald: Jørgen Bang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Bang, Aarhus, er død. Han blev 83 år.

Jørgen Bang voksede op i Hellerup indtil konfirmationsalderen, hvor hans far blev skoleinspektør på den nybyggede Vestergårdsskole i Viby.

Han kom på Marselisborg Gymnasium, hvor han traf sin kommende hustru, Inge. De blev gift i 1958 og boede i Helsingør, hvor Inge var lærer. Der kom parrets første datter, Lone, til verden i 1960.

Jørgen Bang arbejdede siden som landinspektør i Randers og Silkeborg, og der fik parret datteren Dorte. Familien flyttede til Vejle, fordi Jørgen Bang var blevet optaget af fredning og arbejdede med det. Parrets tredje datter, Lotte, blev født i Vejle.

I 1970, i forbindelse med kommunalreformen, flyttede familien til Aarhus, hvor Jørgen Bang blev amtsfredningsinspektør. Fredning blev hans et og alt, og han elskede naturen. Han mødtes med lodsejere og politikere og glædede sig, når en fredning blev gennemført, så den smukke natur blev bevaret, og alle kunne få adgang til den.

Jørgen Bang gjorde aldrig forskel på mennesker, og alle blev behandlet med respekt uanset, om man var godsejer eller husmand.

Mols Bjerge stod hans hjerte nær, og da han og Inge købte et sommerhus der, byggede han selv til. Det blev et elsket fristed for hele familien.

Jørgen Bang var kulturel, læste bøger, besøgte museer og gik gerne i teateret. Ikke mindst de tre døtre har fået mange gode oplevelser med ham. Han var et familiemenneske, og han glædede sig over, at familien blev udvidet med både børnebørn og oldebørn.

Jørgen Bang blev alvorligt syg for et par år siden; trods mange besøg på Skejby Sygehus beklagede han sig aldrig, men glædede sig over, at sundhedsvæsenet gjorde alt for at hjælpe ham, og han bevarede håbet om flere gode år.

Jørgen Bang døde 30. december. Han efterlader sin hustru Inge, tre døtre, syv børnebørn og ni oldebørn.

lea

Dødsfald: Jørgen Bang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce