Dødsfald: Karen Degett

Karen Degett

Dødsfald: Karen Degett

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstmaler Karen Degett, Ystad i Sverige, er død, 56 år.

Kunstmaler Karen Degett, Ystad i Sverige, er død, 56 år.


Karen Degett er født i Aarhus men opvokset på Bornholm. Her var hun i sin ungdom med til at starte klippeøens første rødstrømpeforening. Oprørstrangen og rastløsheden sendte hende som bare 16-årig på en syv uger lang rundrejse i Norge og Sverige på egen hånd.


Efter gymnasiet skulle hun så langt væk fra Bornholm som muligt og valgte at indskrive sig på Aalborg Universitets Center, hvor hun studerede musik og æstetik. Hun flyttede til Bergen i Norge, hvor hun læste teatervidenskab og fortsatte sin dramaturgiuddannelse i Aarhus. Senere valgte hun igen at skifte spor og uddannede sig til grafiker.


Karen Degett har hentet inspiration til sine farverige billeder på utallige rejser til og længere ophold i udlandet. Hun har blandt andet opholdt sig længere tid i Egypten, Rusland, Portugal, Cuba, Tjekkoslovakiet og på Kreta. Hun har haft talrige udstillinger i Danmark, både separat og med grupper, og også udstillet i en række europæiske lande. Hun er repræsenteret med værker eller har lavet udsmykning i Paris, Barcelona, Budapest, Kreta og mange steder her i landet.


Karen Degett havde i mange år atelier i privaten i Mejlgade og senere på Oddervej men flyttede for godt 10 år siden sammen med sin svenske mand, Mats Sederholm, uden for Ystad.


»Det er det perfekte sted for mig. Jeg har altid sagt, at jeg vil have det hele. Havet på den ene side og Rådhuspladsen på den anden,« sagde hun i et interview til avisen i 2003.


Karen Degett skulle i sidste uge sammen med flere lokale kunstnere have deltaget i Sarajevo Winterfestival men måtte melde afbud på grund af en fremskreden kræftsygdom.


Karen Degett efterlader sig foruden sin mand sønnen Rune.


pen

Dødsfald: Karen Degett

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce